Hoe houdt u uw badkamer schimmelvrij

m19 2

Schimmel is een schimmel die voorkomt in de lucht en ook op vochtige of slecht verlichte plaatsen . Ongetwijfeld is het ongewenst en zeker wanneer het zich in onze badkamer bevindt. Dat is meestal de meest vochtige plek in huis en soms ook de plek met het minste licht. De aanwezigheid van schimmel in onze badkamer is geen teken van slechte hygiëne, maar het is niet esthetisch.

Zoals alle schimmels heeft schimmel een omgeving met bepaalde kenmerken nodig om te kunnen leven. Het is onze plicht om schimmel geen gunstige habitat te geven en zo onze badkamer schimmelvrij te houden. Eerst is het belangrijk om de plaatsen waar schimmel voorkomt te lokaliseren om te weten waar we moeten beginnen met de bestrijding ervan .

1- Witte azijn is een goede bondgenoot

Ja, witte azijn, dezelfde die we in de keuken gebruiken. Het is zonder twijfel een van de meest effectieve natuurlijke producten om schimmel te bestrijden. Azijn heeft een behoorlijk krachtig effect, het verwijdert niet alleen vlekken. Maar ook de geuren die deze schimmels kunnen produceren. Aangezien azijn voornamelijk uit alcohol bestaat, kunnen we een idee krijgen van de kracht ervan.

Het is belangrijk op te merken dat het in geen geval gemengd mag worden met bleekwater of een ander product, omdat deze functie gassen afgeeft die giftig kunnen zijn voor de longen en de ogen. Voeg de pure of gereduceerde azijn toe in een spuitfles en besproei het getroffen gebied. Laat het een paar minuten inwerken en verwijder het dan met een doek of borstel.

2- Bleekmiddel helpt vlekken verwijderen

Blansmiddel is een zeer sterke chemische stof die met grote zorg moet worden gebruikt. Het is belangrijk om het niet te mengen met andere producten, chemisch of natuurlijk, omdat het zeer gevaarlijk kan zijn. Het is essentieel om bescherming te gebruiken op de handen en indien mogelijk ook op de neus en mond om te voorkomen dat het wordt ingeademd.

We brengen het bleekmiddel aan op een borstel met enigszins dikke haren en borstelen er vervolgens het getroffen gebied mee. We moeten goed opletten dat we niet in onze ogen spatten. Wanneer we de schimmel hebben verwijderd, wassen we het getroffen gebied met veel water totdat we de bleekresten volledig hebben verwijderd.

3- De ventilatie verbeteren en de lucht verversen

Het is uiterst belangrijk te zorgen voor een goede ventilatie in de badkamer. Hoewel dit bekend klinkt, vergeten we dit vaak te doen en dit is wat het vaakst schimmel veroorzaakt, zowel op de muren als in de voegen. Ook in de voegen van het douchegordijn of de tegels.

Daarom moeten we, als we klaar zijn met baden, het gordijn strak trekken zodat het afwatert en de ramen of deuren open laten. Zo droogt de ventilatie sneller uit en kun je je badkamer schimmelvrij houden. Want dan is er geen ruimte die bevorderlijk is voor de groei.

4- Controleer op lekkages of waterverlies

Als er lekkages, lekkages of waterverlies zijn in onze badkamer, zal alles wat we doen om schimmel te voorkomen tevergeefs zijn. De enige optie in dit geval is om het onmiddellijk te repareren en te wachten tot de externe lekken steeds weer opdrogen. Dit zal helpen, maar niet helpen om van de schimmel af te komen.

Soms zijn de lekken intern en merken we dat doordat de schimmel snel na het schoonmaken weer opduikt. In deze gevallen is het noodzakelijk om met spoed een expert te bellen om de interne schade die het kan veroorzaken in onze badkamer te dempen.

5 Accentverlichting is een grote hulp

Verlichting is belangrijk voor schimmels omdat ze van donkere plekken houden. Als we de verlichting geaccentueerd houden, maken we het moeilijker voor de schimmel om te groeien. Het kan zowel natuurlijk als kunstlicht zijn, beide werken.

Het is raadzaam om zoutlampen te gebruiken die ab