ZO BEWAAR JE PETERSELIE EEN JAAR LANG VERS: DE METHODE VAN DE CHEF-KOK

5

Peterselie wordt veel gebruikt in de keuken, maar hoe bewaar je het op de juiste manier zodat het lang houdbaar blijft?

Persil en pot

Chef-koks gebruiken een truc waarmee ze peterselie langer dan dertig dagen kunnen bewaren.

PETERSELIE: GEBRUIKT BIJ HET KOKEN

Peterselie is een aromatisch kruid  dat veel gebruikt wordt in de keuken. Het heeft een karakteristieke smaak en verschillende heilzame eigenschappen ; Het wordt gebruikt om een vleugje frisheid en aroma toe te voegen aan gerechten en wordt gebruikt in een verscheidenheid van gastronomische bereidingen in vele culinaire culturen.

Peterselie wordt voornamelijk gebruikt om smaak en aroma te geven aan diverse recepten, zoals soepen, sauzen, salades, vleessauzen en vele andere gerechten. Peterselie voegt een frisse, kruidige smaak toe die de algehele smaak van voedsel kan verbeteren.

Daarnaast worden de bladeren vaak gebruikt als topping om de presentatie van gerechten te verrijken, kleur en een vleugje elegantie toe te voegen. Rijk aan essentiële vitaminen en mineralen, peterselie is een goede bron van vitamine K, vitamine C, vitamine A, ijzer en foliumzuur. Het is ook rijk aan antioxidanten en heeft vochtafdrijvende eigenschappen.

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het kruid plantaardige bestanddelen bevat die mogelijk ontstekingsremmende en antioxiderende effecten hebben . Sommige onderzoeken suggereren dat het eten van peterselie de spijsvertering kan verbeteren, de gezondheid van het hart kan bevorderen en kan helpen bij gewichtsverlies.

Daarom mag een goede hoeveelheid peterselie nooit ontbreken in onze keukens. Maar hoe heb je altijd verse exemplaren en hoe bewaar je ze op de juiste manier? We onthullen het geheim van de chef-koks.

persil

Peterselie bewaren

De eerste stap is het wassen van de peterselie met water Verwijder tijdens dit proces alle droge of beschadigde blaadjes en takjes.Na het wassen spreid je de peterselie uit om te drogen op een paar vellen keukenrol.

Vul een pot tot de helft met water, bij voorkeur als de pot van glas is, omdat dit materiaal voedsel beter bewaart. In dit stadium, alsof het snijbloemen zijn, doop de peterseliestelen in de pot. Dek vervolgens de bovenkant af met een plastic zak, het voedselveilige soort dat we gebruiken voor de vriezer. Zet de plastic zak vast met een elastiekje dat over de bovenkant van de pot gaat.

Comment conserver le persil

Gebruik een schaar, knip de twee buitenkanten van de zak zodat de lucht kan circuleren. In dit stadium kun je de glazen pot met peterselie in de koelkast zetten. De ideale plek is natuurlijk die voor flessen, aan de binnenkant van de deur van de koelkast.

Als je niet genoeg ruimte hebt in de koelkast, kun je de peterselie ook bewaren door hem al gesneden  in een glazen pot te doen. Voordat je de pot sluit, leg je een vel keukenpapier tussen het deksel en de opening. De pot kan in de koelkast worden gezet, bij voorkeur ondersteboven.