8 kamerplanten die overtollig vocht uit de omgeving verwijderen

h18 1

Vochtigheid is een van de grote problemen waarmee we in onze huizen worden geconfronteerd. Door slechte ventilatie, gebrek aan licht of andere problemen hoopt zich binnen vocht op, wat om verschillende redenen schadelijk kan zijn. Daarom zijn planten die het vermogen hebben om vocht te absorberen de planten die het onderhoud vergemakkelijken en die onze huizen sneller en mooier maken.

Niet alleen lukt het om een gedecoreerde omgeving te behouden, maar ze helpen ons ook vocht uit de omgeving te verwijderen. Veel van hen hebben eigenschappen die de omgeving ontvochtigen en zijn onze grote bondgenoten als het gaat om het bestrijden van deze verschrikkelijke vochtige omgeving.

Hierna laten we een lijst zien van planten die heel gemakkelijk te verzorgen zijn en experts zijn in het bestrijden van vocht in huis.

1 – Lintplant of ook bekend als Spin

Deze prachtige liefdesstrik is een van de meest populaire en effectieve vochtopnemers. Ze zuigen dit vocht op, dat ze investeren in hun eigen voedsel en omzetten in het water dat ze nodig hebben om te overleven. Daardoor krijgen ze niet zoveel water en hebben ze niet veel licht nodig. Hun onderhoud is zeer eenvoudig en ze planten zich zeer snel voort.

2 – Calatheas

Calathea’s zijn planten van tropische oorsprong, dus ze hebben voor hun levensonderhoud een vochtige omgeving nodig en absorberen het vocht om zich te voeden. Daarom zijn ze onmisbaar om een vochtige omgeving te hebben en te bestrijden. Gemakkelijk te verzorgen en vereist geen extra onderhoud

3 – Munt

Hoewel ze een aromatische plant zijn, hebben ze een extra functie, namelijk het opnemen van vocht uit de grond. Ze zijn het meest specifiek om in tuinen te hebben, altijd op schaduwrijke plaatsen, want daar waar het vocht zich verzamelt, zullen ze water putten om zich te voeden. Makkelijk te verzorgen, en met het extra voordeel dat hij aromatisch is, zodat we ook een heerlijke huisgeur hebben.

4 – Engelse klimop

 /></p><p>Hoewel het een klimmer bij uitstek is, kan hij aan het interieur worden aangepast als hij in hangpotten wordt geplaatst. Deze plant helpt tegen vocht, schimmel en onzuiverheden in de omgeving. <strong>Makkelijk te onderhouden en met zeer weinig irrigatie.</strong></p><h2>5 – Bamboe Palm</h2><p><img data-lazyloaded=

Het is een zeer gemakkelijk te verzorgen plant, hij heeft geen licht nodig en voedt zich met druppels stoom of vocht uit de omgeving. Makkelijk te verzorgen, weinig onderhoud en zeer effectief in het verwijderen van vocht uit de omgeving.

6 – Vredeslelie of Spathiphyllum

 /></p><p>Deze prachtige plant <strong>met langwerpige donkergroene bladeren en een of meer calla-achtige bloemen die hem doen gloeien, heeft het vermogen om omgevingsvocht op te nemen</strong> en ook om chemicaliën te absorberen die zeer schadelijk kunnen zijn, zoals aceton, alcohol en benzeen. Versier je hoeken mooi en met heel weinig water staan ze geweldig in elke hoek</p><h2>7 – Melaleuca</h2><p><img data-lazyloaded=

Hoewel het een struik is, dus het beste in een tuin of ruimte met veel grond, staat hij bekend om zijn grote vermogen om vocht op te nemen, zowel uit de omgeving als uit de grond waarin hij groeit. Hij heeft niet veel water nodig.

8 – Boston-varen