Krassen op parket, zo weer vlekkeloos: slechts 1 product

5

Krassen in parket zijn altijd al een probleem geweest voor eigenaars van dit prachtige type vloer. Op deze manier is het probleem in enkele minuten opgelost.

Parquet rigato

Achter de keuze van deze vloer zit de filosofie van een materiaalsoort die tot doel heeftde voordelen van natuurlijke vloeren te benadrukken.

Niets is te vergelijken met een massief houten of multiplex vloer, in termen van warmte, stijl en isolatie. Het is de meest elegante en duurzame vloer en als hij verslechtert, kun je hem herstellen en is hij weer zo goed als nieuw.

Woonkamer met parketvloer
Woonkamer met parketvloer

Maar let op, het correct onderhouden van onze parketvloer is niet altijd eenvoudig, vooral niet in huishoudens met huisdieren of zeer jonge kinderen.

Wat te doen tegen krassen op parket

Bij het onderhoud van parket is het ook belangrijk om in gedachten te houden dat de duurzaamheid en zelfs de weerstand van parket in grote mate afhangt van de kwaliteit en de manier waarop het vervolgens wordt onderhouden en verzorgd.

Parket bestaat uit houten planken van ongeveer een centimeter. Om het te installeren moet de vorige vloer worden verwijderd en vooral gelakt.

De kwaliteit van de vernis en de regelmatige vernieuwing ervan hangen af van hoe goed de vloer in de loop der tijd bewaard is gebleven.

Maar hoe verwijdert u krassen uit uw parket als ze er al zijn? Laten we eens kijken welke doe-het-zelfsystemen u kunt gebruiken om uw parket te herstellen en het uiterlijk ervan snel te verbeteren.

Dunne krassen

Het eerste wat u in dit geval moet doen, is de diepte van de kras controleren. Als u geluk hebt en de kras is ondiep, kunt u proberen deze te repareren met een reparatievloeistof (te koop in allerlei doe-het-zelfzaken).

Voordat je het gebruikt, is het belangrijk om te controleren of het dezelfde kleur heeft als de vloer van je huis. Een tip voordat je het op de kras giet, is daarom test het in een uithoek van de vloer om er zeker van te zijn dat het de perfecte kleur is.

Je kunt ook zelf aan de slag gaan en als het een deur is waar krassen op zitten, eerst uitzoeken waarom dit is gebeurd en het probleem verhelpen, neem dan een stick was in dezelfde kleur, of zo dicht mogelijk bij ons parket.

Faux parket laminaat

Nusmelten we, met een warmtebron zoals een aansteker, wat was, die we op de kras laten vallen. We kunnen ook meerdere staafjes van verschillende kleuren gebruiken om de gewenste tint te krijgen.

We volgen de nerven van het hout voor een natuurlijker effect, indien nodig maken we de nerven na met een tandenstoker. Als de was volledig droog is, gebruiken we zeer fijn schuurpapier om het overtollige te verwijderen en ten slotte maken we het hout schoon.