19 kamerplanten die in water kunnen worden gekweekt

2

Kamerplanten kweken in water is een interessante en ongewone manier van tuinieren. Hier is een lijst van 19 kamerplanten die in water gekweekt kunnen worden:

 1. Pothos (Epipremnum aureum): Pothos is een van de gemakkelijkste planten om in water te kweken. Zijn glanzende groene bladeren geven elke kamer een frisse uitstraling.
 2. Philodendron (Philodendron spp.): Philodendrons lijken op pothos en groeien goed in water. De hartvormige Philodendron is bijzonder populair.
 3. Geluksbamboe (Dracaena sanderiana): Geluksbamboe wordt vaak in water gekweekt. In de Chinese cultuur wordt het beschouwd als een geluksbrenger.
 4. Alocasia (Alocasia spp.): Sommige soorten Alocasia kunnen in water worden gekweekt, hoewel ze iets meer onderhoud nodig hebben.
 5. Vredeslelies (Spathiphyllum spp.): Vredeslelies staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren en groeien goed in water.
 6. Tradescantia (Tradescantia spp.): Tradescantia, ook wel bekend als “ellende”, groeit goed in water. Ze hebben kleurrijke bladeren die een vleugje kleur aan je huis kunnen toevoegen.
 7. Papyrus (Cyperus papyrus): Papyrus is een waterplant die in een watervaas kan worden gekweekt.
 8. Begonia (Begonia spp.): Begonia’s kunnen in water worden gekweekt, vooral wortelstokvariëteiten.
 9. Paraguaybies (Equisetum hyemale):Paraguaybies is een uniek uitziende plant die goed gedijt in water.
 10. : Lavendel kan in water worden gekweekt vanwege de aangename geur.
 11. : Munt groeit goed in water en kan worden gebruikt om thee of cocktails te maken.
 12. Basilicum (Ocimum basilicum): Basilicum is een aromatisch kruid dat goed groeit in water en gebruikt kan worden om te koken.
 13. Ricine (Ricinus communis): Ricinus kan in water gekweekt worden als sierplant, maar pas op, alle delen zijn giftig.
 14. Anthurium (Anthurium spp.): Anthuriums, met hun kleurrijke hartvormige bloemen, kunnen in water worden gekweekt.
 15. Calla (Zantedeschia spp.): Callas worden gewaardeerd om hun elegante bloemen en kunnen in water worden gekweekt.
 16. : Zuring is een eetbaar kruid dat in water gekweekt kan worden.
 17. Waterhyacint (Eichhornia crassipes):Waterhyacint is een waterplant die gekweekt kan worden in een aquarium of watervaas.
 18. Rush (Juncus spp.): Russen zijn waterplanten die goed groeien in water en gebruikt worden in bloemstukken.
 19. Draakbegonia (Begonia x hybrida): Dragon begonia’s staan bekend om hun kleurrijke bladeren en kunnen in water gekweekt worden.

Als je planten in water kweekt, ververs het water dan regelmatig om stagnatie te voorkomen en gebruik schoon, niet-gechloreerd water. Sommige planten hebben extra voedingsstoffen nodig in de vorm van meststoffen die speciaal zijn ontworpen voor hydrocultuur.