BRENG DE GEUR VAN SINAASAPPEL EN KANEEL IN HUIS MET DE POTMETHODE

f16 2 950x500 1

Vaak vinden we slechte geuren in huis door dampen die ontstaan bij het bereiden van maaltijden of gewoon gesloten deuren die geen luchtuitwisseling toelaten.

Hiervoor gebruiken we sommige commercieel verkrijgbare parfums, waarmee we een goede geur in huis kunnen brengen..

Maar wist u dat het mogelijk is om de geur van sinaasappel en kaneel in huis te brengen met de pan methode? Wel ja!

Methode

De pannenmethode is heel gemakkelijk en snel uit te proberen, want er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt of in ieder geval gemakkelijk kunt vinden. U moet zich namelijk uitrusten met:

  • 1 liter water
  • 2 sinaasappels
  • 2/3 kaneelstokjes
  • een handvol kruidnagels

Allereerst giet u dus het water in een steelpan en brengt u deze op het vuur. Verwarm vervolgens het water op laag vuur en giet ook twee vrij dik gesneden sinaasappels , kruidnagels en kaneelstokjes in de pan . Als u geen kaneelstokjes heeft, kunt u kaneel gemalen gebruiken.

Wacht op dit punt tot het water kookpunt bereikt voordat u het vuur verlaagt en het nog 10 minuten laat koken.

U zult merken dat als het water verdampt, een bedwelmende geur door het huis zal waaien. Deze pan kan echter niet alleen in de keuken worden gebruikt, maar ook in andere kamers of, als alternatief, in een glazen pot die u kunt plaatsen in de delen van het huis waar de slechte geur het meest geconcentreerd is en daar heb je het: het zal een plezier zijn om de deuren van uw huis te openen!

NB Wij herinneren u er echter aan dat het mengsel altijd warm moet zijn om een effectief effect te hebben.

Meer tips om uw huis te parfumeren

Als de pottenmethode wordt beschouwd als een zeer effectief middel om ons huis te parfumeren, is het echter niet het enige. Laten we daarom samen eens kijken naar andere zelfgemaakte en natuurlijke trucs die een goede geur in huis kunnen brengen!

Laurelbladeren

Laten we beginnen met laurelbladeren , die slechte geuren kunnen neutraliseren en een frisse geur in huis kunnen brengen. Dus eerst vragen we u om een handvol bladeren enkele dagen aan de lucht te laten drogen door ze op een bakplaat te leggen.

Als u ze echter sneller wilt drogen, kunt u ze ook op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ze een paar minuten in de op 180° voorverwarmde oven leggen tot u ziet dat ze een lichtere groene kleur hebben gekregen.

Leg ze vervolgens op een schoteltje in de ruimten van het huis die het meest vatbaar zijn voor stank: en wat een geur!”

Geurende mix

Als u een meer direct middel wilt om te gebruiken wanneer het nodig is, dan is dit de doe-het-zelf-geurende mix, die u thuis kunt opspuiten wanneer u maar wilt! Dus, rust jezelf uit met:

  • 300 ml water
  • 2 eetlepels baking soda
  • 10 druppels essentiële olie naar keuze

Giet vervolgens de baking soda en de druppels essentiële olie in een kan met water en meng grondig. Giet het daarna in een verdamper en verstuif dit mengsel in uw keuken om alle nare geurtjes te absorberen!

Zout en munt

Een laatste zeer effectief middel om het huis te parfumeren en alle nare geurtjes te absorberen is het gebruik van zout en munt. Enerzijds heeft zout inderdaad absorberende eigenschappen , die slechte geuren kunnen neutraliseren, anderzijds is munt in staat een frisse geur in huis te brengen.

Vul vervolgens een kleine tot middelgrote pot met een laag zout</stron