Het recept voor een natuurlijk hondenafweermiddel om te voorkomen dat honden voor uw huis plassen

La recette du repulsif naturel pour empecher les chiens duriner devant votre maison final 1200x628 1 1200x600 1

Soms gebeurt het dat de hond van de buren, of zelfs die van uzelf, zijn behoefte doet voor uw deur. Na verloop van tijd kan dit instinctieve gedrag vervelend, zelfs ondraaglijk, worden voor de buren. Hier is een zelfgemaakte tip om van deze slechte gewoonte af te komen!

Zelfs als u een dierenliefhebber bent, is het vinden van hondenpoep of urine op de muur of voor uw deur geen prettige ervaring. Om te voorkomen dat het dier opnieuw uw privéruimte beschadigt, is het raadzaam om in de eerste plaats de eigenaar te waarschuwen. Als er geen reactie komt, is het zinvol een afweermiddel te gebruiken dat geschikt is voor dit soort situaties.

Hoe voorkomt u dat een hond buiten uw huis zijn behoefte doet.

Het is mogelijk een natuurlijk afweermiddel te maken dat voorkomt dat zwerfhonden en buurhonden voor de deur of buitenmuren van uw huis plassen of poepen. Natuurlijk mag deze methode uw relatie met uw huisdier, als u er een heeft, niet beïnvloeden.

Maak een natuurlijk hondenafweermiddel op basis van witte azijn.

Voordat u dit extra afweermiddel gebruikt, moet u het door urine aangetaste gebied schoonmaken met witte azijn. Dit ingrediënt zal u ontdoen van de geur die weer honden zou kunnen aantrekken. Pak vervolgens de volgende ingrediënten:

  • 4 theelepels pepermuntthee;
  • 1 kopje alcohol;
  • ½ kopje witte azijn;
  • ½ kopje water;

Giet elk ingrediënt in een spuitfles en schud goed. Spuit het mengsel vervolgens op plaatsen waar zich regelmatig dieren bevinden. Bedenk dat katten en honden vooral hun reukzin gebruiken. De sterke geur van dit mengsel van ingrediënten zal hen uit uw huis houden zonder hen te schaden. Om de effectiviteit te verlengen, kunt u het gerust twee keer per dag herhalen.

Andere methoden om te voorkomen dat honden in bepaalde delen van het huis poepen.

Er zijn verschillende natuurlijke, niet-chemische methoden om uw buitenruimte te beschermen tegen hondenpoep. Deze zullen niet alleen uw huisdier, maar ook honden uit de buurt afschrikken.

Maak een hondenafweermiddel met citronella essentiële olie.

Citronella olie werkt als een natuurlijk hondenafweermiddel vanwege de sterke geur. Het zal uw viervoeter ervan weerhouden zich te ontlasten in huis, buiten de voordeur of zelfs in de tuin. Hoge concentraties van dit product kunnen echter schadelijk zijn voor uw huisdier. Daarom is het belangrijk om het voor elk gebruik te verdunnen. Giet hiervoor het equivalent van 24 theelepels citronella-olie in 1 liter water. Meng de oplossing grondig in een spuitfles en spuit het vervolgens op de te beschermen plaatsen.

Gebruik een afweermiddel op basis van citrusvruchten om honden weg te houden.

Het is geen geheim dat honden de geur van citrusvruchten haten. Gebruik daarom sinaasappel-, citroen- of zelfs grapefruitschillen om een zelfgemaakt afweermiddel te maken. Meng de volgende ingrediënten in een container:

  • ½ kopje water;
  • 2 eetlepels azijn.

Doe vervolgens de schil in de resulterende oplossing en laat het een nacht staan. De volgende dag het mengsel zeven om een vloeibare spray te verkrijgen. Spuit het middel vervolgens op de plekken waar u niet wilt dat uw hond plast. U kunt ook bekertjes gevuld met citrusschillen op de favoriete plekjes van uw hond zetten. Hun geur zal ze lang op afstand houden!

Honden en katten hebben elke dag speciale aandacht nodig. Ze moeten geleerd worden om zich op de juiste plaats te ontlasten voordat u afweermiddelen gebruikt om te voorkomen dat ze overal plassen. Als het probleem aanhoudt, aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken om de oorsprong en de vele oplossingen te begrijpen.