Hoe je muggen op een natuurlijke manier urenlang op afstand houdt

4

Ze kunnen een echte lastpost zijn, die onze avonden buiten in de warmere maanden verpest of ons slapeloze nachten bezorgt: muggen zijn erg vervelend. Om ze weg te houden, gebruiken we vaak industriële insectwerende middelen, boordevol chemicaliën die zeker niet goed zijn voor onze gezondheid.

In dit artikel leggen we uit hoe je muggen kunt verwijderen met een eenvoudig natuurlijk ingrediënt: azijn. Het wordt veel gebruikt in de keuken, maar ook in de natuurgeneeskunde dankzij de antibacteriële eigenschappen. Het sterke, doordringende aroma van azijn is onaangenaam voor muggen en werkt als een natuurlijk afweermiddel .

Het plaatsen van een groot glas witte wijnazijn op een oppervlak, zoals een nachtkastje, kan muggen enkele uren weghouden. Het aroma dat de azijn afgeeft, stoot kleine insecten af.

Om de afstotende eigenschappen van azijn te versterken, kun je proberen het te mengen met citroengras, zelf een van de meest effectieve natuurlijke insectenwerende middelen: giet een paar druppels etherische olie van citroengras in een glas met azijn.

Een ander natuurlijk afweermiddel dat je kunt combineren met azijn is eucalyptusolie. Ook hier giet je 10 druppels etherische eucalyptusolie in een glas of kopje gevuld met azijn en zet je het op de tafel of het nachtkastje om muggen weg te houden.