Het is goud voor groeiende planten: één kopje is genoeg om veel bloemen te laten bloeien.

344847504 618143830339659 531843318578129975 n

Wist je dat één kopje van dit ingrediënt genoeg is om planten te laten groeien? Laten we eens uitzoeken wat het is en hoe je het kunt gebruiken om planten weelderig te laten groeien!

Weelderige planten zijn belangrijk voor de decoratie van het interieur en de buitenkant van het huis, maar hoe zorg je voor een gezonde groei? Zoals je kunt zien in de video-uitzending op het kanaal Loucos das Plantas, is er niet veel voor nodig om uitstekende bloemen te krijgen, gebruik gewoon natuurlijke producten die ervoor zorgen dat de planten goed gevoed worden.

Zoals Jonas , specialist in organische bemesting en bloei van planten, uitlegt, is er een product dat gebruikt moet worden voor een perfecte groei en overvloedige bloei van planten.

We hebben het over kikkererwten, peulvruchten die erg populair zijn in de keuken voor het bereiden van smakelijke recepten, maar ook perfect om de groei van planten te ondersteunen. Laten we ontdekken hoe je dit ingrediënt, waarvan slechts één kopje volstaat, kunt gebruiken om zelfs planten die al lang niet meer bloeien, weer te laten bloeien!

Alle kenmerken van kikkererwten

Kikkererwten zijn rijk aan kalium, magnesium, fosfor, stikstof, selenium en borium  ze zijn uiterst voedzaam en dankzij hun hoge gehalte aan mineralen  leveren ze de consument ook een constante energievoorziening.

Als ze regelmatig in het dieet worden opgenomen, helpen ze het lichaam te reinigen, stimuleren ze de spijsvertering en het zenuwstelsel, maar zijn ze ook effectief in het stimuleren van diurese en het creëren van een goed humeur. Ze zijn uitstekend voor lijners omdat ze de mineralen leveren die het lichaam nodig heeft om uitputting te voorkomen en zijn even effectief in het revitaliseren van planten. .

Weinig mensen weten dat het gebruik van kikkererwten voor planten een geweldige manier is om ze te voorzien van alles wat ze nodig hebben om te groeien en weelderige bloemen te produceren.Aan de andere kant weten biologische meststofkenners zoals Jonas dat kikkererwten ideaal zijn om planten die al een tijdje niet hebben gebloeid nieuw leven in te blazen.

In de praktijk zorgt het ervoor dat het wortelstelsel de nodige voeding krijgt, waardoor de plant, ongeacht de soort, weer sterk wordt en er nieuwe bloemen kunnen groeien. Het is dus een goede gewoonte om regelmatig kikkererwten te gebruiken  en als ze eenmaal gekookt zijn, kunt u de vloeistof over uw planten gieten als een in wezen natuurlijke en organische meststof.

Een mooie oplossing die respect voor de natuur en besparing combineert, wat we tegenwoordig nodig hebben. Laten we ontdekken hoe je kikkererwtenmest maakt!