Mieren in huis: een krachtig natuurlijk middel om er in 2 minuten vanaf te komen

344721051 514083660933608 5941319157554779477 n

 

Er is een natuurlijke manier om mieren uit je huis te houden. Dit is wat het is.

Ons huis is heel belangrijk voor ons, want daar zijn we meestal onszelf en brengen we de meeste tijd door, en daarom houden we elk hoekje van ons huis schoon.
Het gebeurt echter vaak dat, door omstandigheden waar we geen controle over hebben, kleine dieren ons huis bezoeken en de neiging hebben om rommel te maken en vuil te maken.

Mieren: hoe houd je ze uit huis?
Sommige van hen zijn insecten en, vooral bij warm weer, vinden we mieren in onze huizen en zijn we geneigd bepaalde chemicaliën te gebruiken om ze uit de buurt van ons voedsel te houden.

Mieren: hoe krijg je ze op natuurlijke wijze weg
Mieren hebben het vermogen om een grote hoeveelheid voedsel in een kamer te verzamelen en opzij te zetten voor de koude seizoenen dankzij sommige van hun sensoren.

Deze insecten hebben een sterk ontwikkeld reukvermogen en kunnen de geur van voedsel zelfs op grote afstand waarnemen, en het is dankzij dit vermogen dat ze de neiging hebben onze keukens binnen te dringen.

Mieren: de natuurlijke manier om ze kwijt te raken
Zeer vaak slagen ze erin zich te nestelen in onze kasten en de kleinste kruimels kunnen zeer aantrekkelijk zijn voor deze insecten in de buurt van ons voedsel.
Om erachter te komen waar deze insecten vandaan komen, hoeft u alleen maar de kolonie te volgen die ons rechtstreeks leidt naar de plaats waar mieren de neiging hebben zich te verzamelen en het voedsel dat ze hebben gekregen achter te laten.

In de natuur creëren mieren meestal hun kolonies in bomen of bij stenen, terwijl ze in woningen worden aangetroffen op de meest ondenkbare plaatsen, zoals scheuren in muren, onder de vloer of onder apparaten, meestal in de buurt van de koelkast.

Natuurlijke remedies
Bij lage temperaturen gaan deze insecten in een energiearme toestand, diapauze genoemd, terwijl ze bij hoge temperaturen levendiger zijn en druk op zoek gaan naar voedsel voor de winter.

Maar niet alles wordt door mieren gewaardeerd, er zijn inderdaad voedingsmiddelen die ze haten en die, als ze in onze huizen worden gebruikt, ze kunnen wegjagen zonder dat ze moeten worden uitgeroeid.

Hoewel veel planten uitstekende afweermiddelen zijn voor deze insecten, houden mieren niet van de geur van laurierbladeren. Het houden ervan in huis of op het balkon heeft daarom als effect dat het ze weghoudt en afstoot voordat ze het huis binnenkomen, net als munt.

Mieren: hoe raak je ze op natuurlijke wijze kwijt? Onze grootmoeders leerden ons ook om talkpoeder te gebruiken op de vensterbank van het balkon en zout en maïzena in de hoeken van de keuken, omdat deze ingrediënten niet op prijs worden gesteld door mieren.

Dankzij deze natuurlijke methoden kunnen wij deze insecten uit onze huizen verwijderen zonder ze te hoeven doden, aangezien zij zeer nuttig zijn voor de werking van het ecosysteem en hun verdwijning een ernstige verstoring van het ecologisch evenwicht zou veroorzaken.

Deze kleine insecten vervoeren namelijk plantenzaden, waardoor de verspreiding ervan wordt bevorderd, en verbeteren de bodem door de recycling van organische verbindingen.