9 manieren om azijn te gebruiken om het huis schoon te maken

b37

Gedistilleerde witte azijn mag nooit ontbreken in onze huizen. Dit product is nuttig in vele toepassingen, het bespaart ons tijd en geld, en het maakt de huishoudelijke schoonmaak gemakkelijker en gezonder. De geur van azijn is niet erg aangenaam, maar de resultaten van het gebruik ervan zijn indrukwekkend.

Het is niet giftig, het is goedkoop en duurzaam, en het is echt, echt veelzijdig. Hieronder staan de top 10 toepassingen van azijn in de huishoudelijke schoonmaak.

  • De wasmachine schoonmakenVul de wasmachine met heet water, giet er dan een glas azijn bij en laat het ongeveer anderhalf uur zitten. Start dan het wasprogramma. Schrob na afloop het hele oppervlak met een spons om al het vuil te verwijderen. Vul bij met heet chloorwater (ongeveer 2 kopjes) en laat het anderhalf uur zitten, start dan nog een cyclus.
  • Kalk verwijderen Azijn heeft het perfecte zuurpercentage om kalkvlekken te verwijderen. Om ze uit glazen te verwijderen, gebruikt u een mengsel van één deel witte azijn en twee delen water. Dompel het glas onder en laat het een paar minuten staan. U kunt het mengsel ook in een verstuiverfles gieten en het aanbrengen op glas, ramen, spiegels, roestvrij staal en andere oppervlakken met kalkvlekken.
  • Douchepijp schoonmaken Giet gewoon 4 eetlepels azijn in een bak en laat de pijp een nacht weken. De volgende dag is hij zo goed als nieuw.
  • Ovenschalen reinigen A spons, wrijf de schalen in met azijn en laat 15 minuten staan. Gebruik vervolgens de ruwe kant van de spons om de hele pan lichtjes te schrobben: het vuil komt er met weinig moeite af.
  • Rvs schoonmaken Meng 1 deel azijn en 2 delen water in een spuitfles en gebruik het om elk roestvrijstalen oppervlak schoon te maken, laat het eerst een paar minuten inwerken.
  • Kranen schoonmaken Zoals in punt 5, laat het een paar minuten inwerken voordat u het verwijdert en afspoelt.
  • Strijkijzer schoonmaken Met een tandenborstel, azijn en zuiveringszout kunt u de hele basis van het strijkijzer schoonmaken. Zet het aan en laat het opwarmen zodat de stoom ook werkt.
  • Roestvlekken uit tapijten verwijderen Giet azijn direct op de vlek, net genoeg om deze volledig te verzadigen (ongeveer 40 minuten). Wrijf met een in azijn gedrenkte doek over de vlek en veeg hem daarna af met een droge doek.
  • Reinig keukenvuil Giet 20 druppels essentiële olie van citroen en 20 druppels essentiële olie van lavendel in een fles azijn met een spuitfles. Gebruik het als een gewone reiniger.