Hoe koffieverf te maken om grijs haar te verbergen

334334344 950x500 1

Koffie is ongetwijfeld een van de meest gebruikte ingrediënten, aanwezig in al onze huizen en begiftigd met ongelooflijke eigenschappen en gezondheidsvoordelen. Een daarvan is het gebruik op het haar, want naast het versterken en laten glanzen van het haar, helpt het ook grijs haar te maskeren.

In dit artikel leggen we uit hoe je een natuurlijke haarkleur met koffie maakt om grijs haar te camoufleren . Het is een natuurlijk alternatief voor industriële kleurstoffen dat, hoewel minder effectief, ons in staat stelt het haar donkerder te maken zonder het te beschadigen.

Cafeïne heeft ook een stimulerend effect dat de haargroei bevordert en het uiterlijk en de gezondheid ervan verbetert.

Om de koffietinctuur om grijs haar te verbergen, heb je nodig:

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 500 ml kokend water

Bereid de koffie op de Amerikaanse manier, laat hem afkoelen en giet hem in een snackflesje.

Nadat je je haar normaal hebt gewassen, spray je de koffie over je hele haar, waarbij je erop let dat je het over je hele haar verdeelt, inclusief je hoofdhuid.

Masseer een paar minuten, zet dan een douchemuts op en laat de koffie 30 minuten zitten.

Spoel ten slotte je haar grondig uit met koud of lauw water en droog het bij voorkeur zonder gebruik te maken van een haardroger.

Herhaal het aanbrengen van koffie op het haar één keer per week om het haar al na de eerste 3 of 4 toepassingen donkerder te maken en grijze haren te verbergen.