De truc om de oven “moeiteloos” schoon te maken. Zelfs aangebrand vet verdwijnt

4

Een oven schoonmaken kan een lastige taak zijn, vooral als er zich in de loop der tijd ingebrand vet heeft opgehoopt. Hier is een tip om je oven “moeiteloos” schoon te maken, inclusief het verwijderen van aangebrand vet:

Ingrediënten en apparatuur :

 • Natriumbicarbonaat
 • Water
 • Een spuitfles
 • Een doek of spons
 • Schoonmaakhandschoenen

Instructies :

 1. Voorbereiding: Begin met het verwijderen van de rekken en schalen uit uw oven, indien mogelijk. Leg ze in een gootsteen of badkuip waar je ze apart kunt schoonmaken.
 2. Maak een zuiveringszoutpasta: Meng in een kom genoeg zuiveringszout met water om een dikke pasta te maken. Je kunt beginnen met ongeveer 1/2 kopje zuiveringszout en geleidelijk water toevoegen tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.
 3. De pasta aanbrengen op vuile oppervlakken: Trek huishoudhandschoenen aan om je handen te beschermen. Verspreid vervolgens de zuiveringszoutpasta royaal over de wanden van de oven, vooral op de plekken waar vet is aangekoekt.
 4. Laat inwerken:Laat de pasta minstens 12 uur inwerken, of zelfs de hele nacht. Het zuiveringszout zal het verbrande vet verzachten en losmaken.
 5. Reinig de rekken en schalen: Terwijl de pasta in de oven werkt, reinig je de rekken en schalen in de gootsteen of het bad. Je kunt ze eventueel schrobben met zuiveringszout en een spons of schrobborstel.
 6. Reinig de oven: Gebruik na de rusttijd een vochtige doek of spons om de zuiveringszoutpasta van de binnenkant van de oven te vegen. Het vet moet er gemakkelijk afgaan. Je kunt ook een plastic spatel gebruiken om hardnekkige plekken voorzichtig weg te schrapen.
 7. Spoelen en drogen: Zodra je de pasta en het opgeloste vet hebt verwijderd, spoel je de oven goed af met een schone, vochtige doek om alle resten zuiveringszout te verwijderen. Droog de binnenkant van de oven vervolgens voorzichtig af met een droge doek.
 8. Vervang de rekken en schalen: Vervang de rekken en schalen als de oven schoon en droog is.

Deze methode zou het schoonmaken van je oven makkelijker en effectiever moeten maken. Het maakt gebruik van gewone huishoudingrediënten en vereist geen gebruik van agressieve chemicaliën. Zorg er wel voor dat je keuken goed geventileerd is tijdens het proces, want baking soda kan stof produceren wanneer het wordt afgeveegd.