Brillen, moeten ze naar boven of naar beneden wijzen? We waren allemaal overtuigd van het tegendeel

6

Dit is hoe de glazen echt gedraaid moeten worden. Velen zijn ervan overtuigd dat het naar beneden moet, anderen naar boven. Hier is de hele waarheid.

Glazen

We leggen uit hoe je je glazen het beste behoudt, of het nu water- of wijnglazen zijn.

Bekers, hoe bewaar je ze

Bekers zijn een heel gewoon voorwerp in elk huis en worden vaak gebruikt voor het drinken van water, wijn, bier en andere dranken. Het bewaren ervan kan echter ingewikkeld zijn vanwege hun breekbaarheid en de noodzaak om beschadiging of verontreiniging te voorkomen.

Een van de meest gebruikte opslagtechnieken is om ze op hun kop te zetten om te voorkomen dat stof, vuil en insecten binnenkomen. Deze techniek is echter niet geschikt voor alle soorten glazen en kan schade veroorzaken als deze niet correct wordt gebruikt.

Kopjes
Voor “ouderwetse” kopjes, zoals waterglazen, is de techniek om ze ondersteboven te bewaren de eenvoudigste en meest hygiënische. Zo hoef je ze niet opnieuw af te wassen voor gebruik en behoud je een adequaat niveau van hygiëne.

Deze techniek is echter niet geschikt voor kwetsbaardere kopjes, zoals calli’s, champagneglazen en kristallen glazen. Hun delicate randen kunnen het gewicht van het glas niet dragen en lopen het risico beschadigd te raken als ze ondersteboven worden bewaard.

Wat is dan de beste manier om ze te bewaren? Lees ons artikel om daar achter te komen.

Hoe bewaar je delicate glazen ondersteboven

De ondersteboven bewaarmethode is perfect voor glazen die we elke dag gebruiken. Maar voor glazen en glaswerk is deze manier van opbergen niet effectief.

Voor dit soort glazen is de beste oplossing om ze op zijn kop op te bergen om beschadiging van de randen te voorkomen. Zo voorkom je dat je de glazen moet repareren of vervangen omdat ze beschadigd zijn.

Als je bang bent dat rechtopstaande glazen stoffig worden, kun je ze eenvoudig afdekken met een band om ze te beschermen. Dit is vooral handig voor wijnglazen, omdat je ze zonder risico ondersteboven kunt zetten omdat ze aan de voet hangen.

Glazen, hoe bewaar je ze

Verder zijn er speciale kasten om glazen in te bewaren, vooral wijnglazen. Deze kasten zijn ontworpen om ze veilig op te bergen, beschadigingen te voorkomen en de hygiëne te handhaven.

Een van de grootste voordelen van vitrinekasten is dat ze aan de voet kunnen worden opgehangen. Dit betekent dat kopjes en glazen zonder risico ondersteboven kunnen worden geplaatst, omdat ze op de voet rusten. Bovendien zijn veel vitrinekasten uitgerust met verstelbare planken, zodat ze in hoogte kunnen worden versteld.