Hoe verwijder je permanent vocht uit schoenen: een handvol is genoeg

2

Wist je dat er een effectieve en eenvoudige methode is om vocht permanent uit schoenen te verwijderen? Laten we eens kijken hoe, het duurt maar een handvol van een ingrediënt om dit vervelende probleem op te lossen!

Vocht in schoenen

Behalve dat het vervelend is in de omgeving, is vocht ook een probleem in schoenen en heeft het onaangename effect dat voeten vochtig blijven. Het gevolg is dat voeten koud aanvoelen en op geen enkele manier kunnen worden verwarmd.

Bovendien gaan nog vochtige schoenen niet zo lang mee, omdat ze door de vochtigheid gevoeliger zijn voor blessures en breuk. Dus hoe kan dit probleem voorgoed uit de wereld worden geholpen?

Nou, er is één remedie die vocht snel wegveegt, maar er zijn ook vele andere die je in de praktijk kunt brengen om te voorkomen dat je schoenen nat en vochtig worden!

Schoenvocht

Vocht afvangen

Effectief en gemakkelijk verkrijgbaar op de markt, vocht afvangen is een goedkoop ingrediënt en je kunt het gebruiken wanneer je maar wilt zonder al te veel uit te geven. Naast het verwijderen van vocht is het ook perfect om schoenen fris te laten ruiken, dus het heeft een dubbele werking.

Om talkpoeder te gebruiken, neem je een handvol en doe je dat in elke schoen, waarbij je ervoor zorgt dat je de hele zool bedekt met het poeder.

Als de procedure is voltooid, laat je het talkpoeder een nacht liggen. Haal de volgende ochtend het talkpoeder uit je schoenen en je zult zien dat ze niet alleen perfect droog zijn, maar ook lekker ruiken!

Graanzetmeel absorbeert geurtjes

Maïszetmeel, dat veel in de keuken wordt gebruikt, is goed voor schoenen omdat het vocht en nare geurtjes absorbeert. Het gebruik van dit ingrediënt is eenvoudig, zo doe je het als volgt:

    • Strijk 1 eetlepel maïzena uit

op elke schoen

  • Laat de schoenen een nacht buiten staan

De volgende dag schud je beide schoenen om de maïzena gemakkelijk te verwijderen. Om het volledig te verwijderen, veeg je ze ook af met een vochtige, maar goed uitgewrongen doek.

how to remove moisture from shoes

Meel absorbeert vloeistoffen

Een makkelijk te vinden ingrediënt omdat het in huis aanwezig is, meel heeft het buitengewone vermogen om vloeistoffen te absorberen. Groot omdat het vet- en olievlekken absorbeert, maar het bestrijdt ook effectief natte voeten.

Om het te gebruiken, smeer je het op je schoenen en wacht je tot het vocht volledig is geabsorbeerd.

Andere middelen om vocht uit schoenen te verwijderen

Er zijn andere ingrediënten die je kunt gebruiken om vocht volledig uit schoenen te verwijderen, hier zijn er een paar die zeer effectief en bijzonder goedkoop zijn.

grof zout: grof zout is nuttig bij de schoenverzorging.