Gooi ze niet weg! 9 ongelooflijke toepassingen voor silicazakjes

m19

U hebt deze zakjes waarschijnlijk al gezien bij veel nieuw gekochte producten: schoenen, kleding, huishoudelijke apparaten. Het zijn silica gel sachets, die in verpakkingen worden geplaatst om schimmel en rot te voorkomen. De gel in deze zakjes absorbeert vocht en voorkomt zo schade.

Gewoonlijk worden zakjes silicagel weggegooid en weggegooid. Weinig mensen weten dat deze zakjes in werkelijkheid zeer nuttig kunnen zijn in tientallen toepassingen. Hieronder lijsten we 10 geweldige toepassingen voor silicagel zakjes.

Gedroogde bloemen. De inhoud van silicagelzakjes helpt bloemen vers te houden terwijl ze drogen. Giet de inhoud van verschillende zakjes silicagel in de bloemenvaas. U heeft ongeveer 50 zakjes nodig.

Mobiel. Als u uw telefoon in het water hebt laten vallen, scheid hem dan van de batterij en leg hem in een plastic zakje gevuld met de inhoud van de zakjes – ze helpen het vocht uit de telefoon te verwijderen.

Leren schoenen. Doe een paar zakjes silicagel in uw leren schoenen om vocht op te nemen en schimmelvorming te voorkomen.

Zwempak. Doe een paar zakjes in een plastic zip-lock zakje bij uw zwemkleding om deze sneller te laten drogen.

Boeken. Wilt u voorkomen dat uw boeken gaan schimmelen, leg dan een zakje silicagel net onder de kaft.

Ruiten schoonmaken. De ramen in uw huis of auto kunnen beslaan door vocht. Voorkom dit door een paar zakjes silicagel bij de glazen te leggen.

Foto’s. Plaats zakjes silicagel in de fotolijstjes (vlak achter de foto’s) om ze te beschermen tegen vocht.

Bescherm voorwerpen tegen schimmel . Misschien heeft u houten voorwerpen of muziekinstrumenten in huis die in kisten zitten. Om ze te beschermen tegen mogelijke schimmelgroei, vooral als we ze op zolders en kelders bewaren, doen we wat zakjes silica in de kist, die we ook kunnen gebruiken om tassen en koffers te beschermen voordat we ze opbergen.

Ze houden make-up vers. Het bewaren van make-up in je tas en eventueel in de buurt van kachels en verwarming leidt er vaak toe dat ze kapot gaan en smelten. Als u een zakje silica in uw make-uptas stopt, blijven uw poeder en oogschaduw lang mooi.