9 planten die positieve energie in huis brengen

b20 950x500 1

De plaats van objecten in onze huizen beïnvloedt de energiestroom. Planten hebben, net als alle organische en anorganische wezens, energie. Bovendien kunnen ze de lucht zuiveren door zware metalen en gifstoffen te verwijderen die zich kunnen ophopen uit synthetische materialen in meubels, apparaten en andere voorwerpen in huis.

Hieronder vermelden we de 9 beste planten om in huis te zetten om de lucht in huis te zuiveren en positieve energie aan te trekken.

Spathiphyllum

Inheems in Zuid-Amerika, waar het bekend staat als de ‘vredesplant’, is deze plant in staat om goede vibraties op te wekken. Hij wordt gebruikt om de lucht te zuiveren en schadelijke gassen te neutraliseren. De plant groeit op zeer schaduwrijke plaatsen.

Palmbomen

Er zijn kleinere soorten, die ook gemakkelijk in huis geplaatst kunnen worden. Ze worden vaak gebruikt als ruimteverdelers. Ze kunnen xyleen en formaldehyde uit de lucht in huis verwijderen.

Romarine

Het trekt positieve energie aan, hoewel het vooral in de keuken wordt gebruikt. Het aroma van rozemarijn helpt het geheugen, slapeloosheid en de stemming te verbeteren.

Orchidee

Het geeft vooral tijdens de nachtelijke uren zuurstof af, dus het wordt aanbevolen om het in de slaapkamer te zetten. Het heeft een aangename geur, die de stemming kan verbeteren.

Bamboe

In sommige Aziatische landen zijn ze een symbool van geluk en voorspoed. Bamboe trekt positieve energie aan.

Jadeboom

Men gelooft dat deze boom geld en geluk aantrekt. Het is een uitstekende kamerplant omdat hij weinig water nodig heeft.

ficus

Uitstekend voor het zuiveren van de lucht, het verwijderen van stoffen zoals formaldehyde, benzeen en ammoniak.

Violet

Deze plant wordt ook geassocieerd met geluk en rijkdom.

Citrus

Ze staan symbool voor overvloed en gezondheid.