Hoe citroenen uit zaad in potten te planten

m17

De citroen is een uit Azië afkomstige vrucht die tegenwoordig over de hele wereld wordt geteeld. Hij wordt veel gebruikt in de keuken en is een van die ingrediënten waar je niet zonder kunt en daarom kan het hebben van een citroenboom thuis zeer nuttig en economisch zijn.

Om citroenen in potten te planten is het niet nodig een tuin of moestuin te hebben. Wel moet je op een plek wonen met een geschikt klimaat en een beetje groene vingers hebben. Door de citroen in een pot te planten is het mogelijk om een miniplant te hebben, ideaal voor kleine ruimtes.

Om een citroen te planten heb je een pot nodig van minstens 50 centimeter diep. De grond moet rijk zijn aan organisch materiaal en goed belucht. Het gebruik van een organische meststof wordt ook aanbevolen.

Het is mogelijk om een citroenboom uit zaad te planten, maar het vergt veel geduld omdat het een vrij lang proces is.

De citroenboom, zoals alle citrusbomen, geeft de voorkeur aan direct zonlicht gedurende vele uren van de dag. Het ideale klimaat voor dit type boom is mediterraan. In principe kunnen bijna alle soorten citroenen tegen weinig vorst.

Geef de citroenboom alleen water als de bovengrond droog wordt, zelfs met de vingertoppen. Een van de belangrijkste doodsoorzaken bij citroenbomen is overtollig water, dat niet goed kan weglopen en uiteindelijk de boom zelf “verstikt”.