Kokosnoot en Chocolade Truffels

8 1

Chocolade Kokosnoot Truffels zijn heerlijke kleine hapjes die perfect zijn om het verlangen naar chocolade te stillen. Dit heerlijke dessert is gemakkelijk te bereiden en kan naar eigen smaak worden aangepast. Kokosnoot en chocolade truffels zijn perfect om te serveren op een feestje of om cadeau te geven aan je geliefden.

Ingrediënten

  • 140 gram gecondenseerde melk
  • 100 gram geraspte kokos
  • 150 gram fondant van pure chocolade
  • 2 eetlepels geraspte kokos voor decoratie

Bereiding

  1. Verwarm de gecondenseerde melk op zeer laag vuur met 100 gram geraspte kokos. Haal van het vuur als de gecondenseerde melk vloeibaar wordt en laat afkoelen. Dek af met huishoudfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  2. Haal het mengsel uit de koelkast en vorm met je handen kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Zet ze weer opzij in de koelkast of vriezer om af te koelen.
  3. Terwijl bereid je de vulling voor. Snijd de chocolade in kleine stukjes, doe ze in een braadpan en smelt ze in een dubbele ketel.
  4. Plak de gecondenseerde melktruffels met een tandenstoker of houten prikker en baad ze in de chocolade. Leg ze op een rooster om overtollige chocolade te laten uitlekken.
  5. Voordat de chocoladelaag droogt en hard wordt, bestrooi je de truffels met geraspte kokos en laat je ze volledig afkoelen. Serveer ze in kleine papieren krulcapsules