Japanse schoonheidsgeheimen om met 40 jaar 25 te zijn

inaa 950x500 1

Aziatische en vooral Japanse vrouwen staan wereldwijd bekend om hun huiduiterlijk en schoonheidsroutines, die vaak zelfs in industriële cosmetica worden nagebootst.

In dit artikel sommen we enkele schoonheidstrucs van Japanse vrouwen op, die hun geheim kunnen zijn om een porseleinen huid te hebben.

Rijstwater

Niet veel mensen weten dit, maar rijstkookwater is een van de beste conditioners voor het haar, dat helpt om de elastine te verbeteren en het te versterken. Spoel je haar gewoon met rijstkookwater na het wassen.

Zeezout

Dit is een geweldige exfoliant die onzuiverheden verwijdert en de huid verjongt, dode cellen verwijdert en de regeneratie van nieuwe cellen bevordert. Meng twee eetlepels zeezout met een beetje vochtinbrengende crème en masseer de droge huid gedurende 10 minuten alvorens af te spoelen.

Kaki

Deze vrucht, afkomstig uit Japan, wordt al eeuwenlang gebruikt in cosmetica. De pulp ervan bevat fosfor, magnesium en ijzer, ingrediënten die helpen de elasticiteit van de gezichtshuid te herstellen en rimpels te voorkomen. Maal het vruchtvlees van een kaki fijn en breng het ongeveer tien minuten aan op de gezichtshuid.

Groene thee

Rijk aan polyfenolen helpt groene thee het ontstaan van rimpels te voorkomen en huidontstekingen te verminderen. Meng 250 ml groene thee met 80 gram gemalen haver, 1 eetlepel avocado-olie en 10 druppels citroen. Aanbrengen op een gereinigd gezicht en 15 minuten laten inwerken alvorens grondig af te spoelen met water.