Basilicum, meng het met zout in een pot: de oude grootmoeders methode

5

Hier is een oude grootmoeders methode die je vast nog niet kende. Probeer basilicum te mengen met zout in een potje en je zult verrast zijn, daarom.

basilicum en zout

Basilicum is misschien wel een van de meest gebruikte aromatische planten en veel mensen kweken het ook thuis. Het kweken ervan is in feite heel eenvoudig en kan zelfs thuis worden gedaan. Het wordt gebruikt voor veel bereidingen in de keuken, maar het wordt ook gebruikt als digestief in zowel verse als gedroogde infusies.

Het wordt ook gebruikt om andere kwalen te behandelen, hoewel de werkzaamheid voor therapeutische toepassingen nog niet is erkend. Zoals we al zeiden, is het kweken eenvoudig en kan het zowel in potten als in de volle grond. Het enige waar je voor moet oppassen is de kou. Als de temperatuur te laag is, sterft de basilicumplant.

basilicumplant - oma's oude conserveringsmethode

In de keuken wordt het in veel bereidingen gebruikt om smaak te geven, maar hoe doen we dat als we geen verse blaadjes hebben? Misschien in de winter als onze plant doodgaat van de kou en de bladeren niet meer beschikbaar zijn. Er is een eeuwenoude methode, geërfd van grootmoeders, die je zal helpen om ze altijd beschikbaar te hebben.

Basilicum altijd beschikbaar: doe het in een pot

Zoals we al zeiden, heeft de basilicumplant last van de kou en daarom zal hij de koude winterdagen waarschijnlijk niet aankunnen. Omdat je dan geen verse basilicum meer kunt plukken om je recepten op smaak te brengen, stellen we een methode voor die grootmoeders je misschien niet kennen.

Deze methode moet worden uitgevoerd voordat de koude dagen aanbreken en je plant afsterft. Je hebt basilicum, grof zout, een beetje olijfolie en een gesteriliseerde glazen pot met deksel nodig. Laten we hieronder eens kijken hoe je gezouten basilicum kunt maken.

basilicum-de-basilico-imilanesi.nanopress.it_-300x169.jpg 300w

Het eerste wat je moet doen om gezouten basilicum volgens oma’s oude methode te bereiden, is de basilicumblaadjes van de plant plukken, waarbij je erop let dat je alleen de blaadjes neemt die perfect gezond zijn, en ze dan voorzichtig wassen om ze niet te veel te bederven. Je kunt ze ook onderdompelen in een kom met koud water en ijs.

Na het wassen doe je de bladeren in een vergiet en droog ze voorzichtig met een vel keukenpapier. Droog ze gewoon voorzichtig. Nu, na het steriliseren van de glazen pot, ben je klaar om de gezouten basilicum te bereiden.

.