Hoe maak je pothos bladeren groen

1

De pothos is een perfecte plant om onze huizen mee te versieren, hij heeft weinig verzorging nodig en kan lang leven. De bladeren zijn diepgroen en hartvormig, aan lange stelen die, wanneer ze diep zijn, in een “cascade” staan. Als de foglie del tuo pothos beginnen uit te lopen, betekent dit dat de plant lijdt.

Vergeelde foglie del tuo pothos is zeker geen goed teken voor je ananas, maar dit hoeft niet te betekenen dat de ananas het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt of dat hij aan een ernstige ziekte lijdt. Een van de belangrijkste oorzaken van pothos bacterievuur is overmatige blootstelling aan de zon.

Pothos geeft de voorkeur aan gematigde hoeveelheden licht en kan zelfs groeien en gedijen bij zeer weinig licht. Hij verdraagt geen direct zonlicht en zijn gelige licht kan een indicatie zijn dat je plant te veel zon krijgt.

Als je patio in de buurt ligt van een raam op het zuiden, zet hem dan uit het licht. Je kunt het probleem van felle ramen ook oplossen door een doorzichtig scherm tussen de deur en het raam te plaatsen.

Zelfs te veel of te weinig mest kan ervoor zorgen dat pothosbladeren worden opgeslokt. Een kleine voeding met een geschikte oplosbare meststof is meer dan genoeg.

Andere oorzaken van het opeten van pothosbladeren kunnen de aanwezigheid van schimmelziekten, martiale bestraling of bacteriële ziekten van de bladeren zijn. Wortels kunnen groeien door de aanwezigheid van schimmel in grond die te nat of slecht gedraineerd is.

Als je grond symptomen van markering begint te vertonen, zorg er dan voor dat je de grond goed draineert en beperk de hoeveelheid water. Spuit geen water rechtstreeks op de grond, want schimmels gedijen goed in vochtige omstandigheden.

Ontsmet de kookpotten en snijd ze af en ontsmet ze na elke snede. Als de ziekte zich heeft verspreid naar de wortels, kan de plant niet meer te redden zijn.Pothos is een perfecte plant om onze huizen mee te versieren, hij heeft heel weinig verzorging nodig en kan lang leven. Hij heeft diepgroene, hartvormige bladeren aan lange stengels die, als ze weelderig zijn, naar beneden hangen. Als de bladeren van je pothos geel beginnen te worden, betekent dit dat de plant aan het lijden is.

Gele bladeren zijn zeker geen goed teken voor je plant, maar dit hoeft niet te betekenen dat de plant het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt of dat hij lijdt aan een ernstige ziekte. Een van de belangrijkste oorzaken van vergeelde bladeren van pothos is overmatige blootstelling aan de zon.

Pothos geeft de voorkeur aan gematigde hoeveelheden licht en kan zelfs groeien en gedijen bij zeer weinig licht. Hij verdraagt geen direct zonlicht en gele pothos bladeren kunnen een indicatie zijn dat je plant te veel zon krijgt.

Als je plant in de buurt staat van een raam op het zuiden, verplaats hem dan of zet hem weg van het licht. Je kunt het probleem van gele bladeren ook oplossen door een doorzichtig gordijn tussen de plant en het raam te plaatsen.

Over- of onderbemesting kan ook vergeling van pothosbladeren veroorzaken. Een maandelijkse voeding met een geschikte oplosbare meststof is meer dan voldoende.

Andere oorzaken van vergeling van pothos bladeren kunnen schimmelziekten, wortelrot of bacteriële bladvlekken zijn. Wortelrot kan worden veroorzaakt door schimmels in grond die te nat of slecht gedraineerd is.

Als je pothos symptomen van wortelrot begint te vertonen, zorg er dan voor dat je de grond goed draineert en beperk de hoeveelheid water. Spuit geen water direct op de bladeren, want schimmels gedijen goed in vochtige omstandigheden.

Ontsmet met een schaar en knip de vergeelde bladeren af. Ontsmet de stengel na elke snede. Als de ziekte zich heeft verspreid naar de wortels, kan de plant onherstelbaar zijn.