Geen rotte, zwarte bananen meer na een paar dagen: met deze methode gaan ze 2 jaar mee.

5 1

Bananen zijn wereldwijd een populaire vrucht vanwege hun zoete smaak en zachte textuur. Ze zijn echter relatief kort houdbaar, vooral als je niet weet hoe je ze goed moet bewaren. In dit artikel bespreken we enkele methoden om bananen te bewaren om hun houdbaarheid te verlengen.

1- Bewaar bananen op kamertemperatuur

De eenvoudigste methode om bananen te bewaren is ze op kamertemperatuur te bewaren. Bananen moeten worden bewaard bij een temperatuur tussen 12 en 15 graden Celsius. Plaats ze niet op plaatsen waar de temperatuur te warm of te koud is, omdat dit hun kwaliteit kan aantasten.

Bij het kopen van bananen is het belangrijk om te controleren of ze rijp zijn of niet. Rijpe bananen moeten binnen twee dagen na aankoop worden gegeten. Groene bananen kun je daarentegen enkele dagen op kamertemperatuur bewaren.

2 – Gebruik een plastic zak om bananen te bewaren

Als je bananen langer wilt bewaren, kun je ze in een plastic zak doen. Hierdoor wordt ethyleen, een gas dat bananen van nature produceren tijdens het rijpen, opgevangen. Wanneer je de bananen in een plastic zak doet, zorg er dan voor dat je de lucht uit de zak verwijdert en deze goed afsluit. Zo voorkom je dat ethyleen ontsnapt en verleng je de levensduur van de bananen.

3 – Gebruik plasticfolie om gesneden bananen te bewaren

Als je een banaan in plakjes hebt gesneden, kun je ze bewaren door ze in plasticfolie te wikkelen. Zorg ervoor dat de plasticfolie in nauw contact staat met de bananenschijfjes om oxidatie te minimaliseren. Verpak ze in een plastic zak en bewaar ze in de koelkast.

4 – Bananen invriezen voor langere houdbaarheid

Als je rijpe bananen hebt en ze niet kunt eten voordat ze bederven, kun je ze invriezen. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Doe de stukken in een plastic zak en vries ze in. Ingevroren bananen kun je gebruiken om smoothies, muffins en andere recepten te maken.

5 – Gebruik citroensap om oxidatie te voorkomen

Als je een banaan wilt snijden, maar wilt voorkomen dat hij bruin wordt, kun je een beetje citroensap over de plakjes wrijven. Het citroensap voorkomt oxidatie en verlengt de levensduur van de gesneden bananen.

Kortom, er zijn veel manieren om bananen te bewaren om hun houdbaarheid te verlengen. Of je ze nu op kamertemperatuur bewaart, in een plastic zak of invriest, het is belangrijk om de methode te kiezen die het beste bij je past.