Giet citroen in de wasmachine, deze beweging keert je wasgoed binnenstebuiten: wonderbaarlijk

2

Het toevoegen van citroensap aan je wasmachine kan een verschil maken, het is een onfeilbare manier om hem goed te laten werken. Laten we eens kijken hoe en waarom je het minstens één keer per maand zou moeten gebruiken.

Citroen in de wasmachine

Liefhebbers van natuurlijke remedies weten het: Citroen is een van onze grote bondgenoten in het huishouden. Citroen kan op veel verschillende manieren worden gebruikt en zijn kracht stelt nooit teleur. Het kan worden gebruikt als desinfectiemiddel, bleekmiddel, ontvetter en zelfs als natuurlijk schoonmaakmiddel.

Het is een zeer veelzijdig product, zowel in de keuken als in het huishouden. Niet iedereen beseft dat zijn eigenschappen nuttig en wonderbaarlijk zijn zelfs voor onze wasmachines. Je hebt er maar twee nodig en wat er gebeurt zal je verbazen.

Een citroen in de wasmachine: de voordelen

Deze bijzondere citrusvrucht kan op verschillende manieren en in verschillende fasen worden gebruikt. Het eerste gebruik is voor vacuümwassen. Stofzuigen moet minstens één keer per maand gebeuren om ervoor te zorgen dat de wasmachine schoon en hygiënisch is. Voeg het sap van twee citroenen toe aan een liter water en giet het mengsel in het wasmiddelreservoir. Zet de wasmachine vervolgens op leeg en de wasmachine zal je dankbaar zijn: de binnenkant zal gedesinfecteerd, geurloos en glanzend zijn.

Citroensap tegen schimmel

De wasmachine is een apparaat dat zeer gevoelig is voor schimmel van binnen. Als je je afvraagt waarom, is het antwoord heel eenvoudig: Micro-organismen vermenigvuldigen zich op oppervlakken op plaatsen met een hoge vochtigheid. Het probleem is het gebrek aan goede ventilatie binnen, die in plaats daarvan zou helpen om vocht en alle sporen van water te verdampen.

Dit onaangename uiterlijk is dus volkomen normaal en je hoeft je geen zorgen te maken: citroensap kan in dit geval ook helpen. De procedure is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op sommige onderdelen te letten. Controleer de verbinding, het mandje en het bakje: Als ze sporen van schimmel hebben, kun je ze besprenkelen met citroensap. Laat dit een paar minuten staan en boen vervolgens de aangetaste delen met een tandenborstel en alles zal weer glimmen.

Schimmel in de wasmachine

Kleren bleken

We zijn voortdurend op zoek naar wondermiddelen die onze kleren bleken of witter maken. Zonder het ons te realiseren, hebben we de oplossing bij de hand, en het is de meest effectieve: citroensap .

Citroensap heeft ook een uitstekend effect als het direct op de was wordt gebruikt. Leg het wasgoed gewoon in de mand van de wasmachine en giet er een maatschepje gefilterd citroensap overheen. Na het wassen zul je verbaasd zijn om te zien hoe je kleren helderderder van kleur worden en de oorspronkelijke vlekken verwijderen. Citroensap kan ook worden gebruikt voor het wassen van de handen.

.