Zo verjaag je insecten en knaagdieren met een theezakje

2

Theezakjes kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om insecten en knaagdieren te verjagen, dankzij hun geur en natuurlijke eigenschappen. Zo gebruik je ze:

1. Houd motten en insecten uit de buurt:

  • Munt theezakjes: Munt heeft een sterke geur die motten, vliegen en andere insecten afweert. Leg munttheezakjes in keukenkastjes, lades, kasten of op plekken waar je last hebt van insecten. Vervang de zakjes om de paar maanden om hun effectiviteit te behouden.
  • Lavendel theezakjes: Lavendel heeft ook afstotende eigenschappen tegen motten en vliegen. Gebruik lavendeltheezakjes op dezelfde manier als munttheezakjes om insecten op afstand te houden.

2. Houd knaagdieren uit de buurt:

  • Peppermunt theezakjes: Muizen en ratten hebben een afkeer van de geur van pepermunt. Leg pepermunttheezakjes op plekken waar je knaagdieren vermoedt, zoals zolders, kelders, garages en mogelijke ingangen. Vervang de theezakjes regelmatig om de geur te behouden.

3. Houd vliegende insecten uit de buurt:

  • Citroentheezakjes: Vliegen en muggen hebben een hekel aan de geur van citroen. Gebruik citroentheezakjes in je keuken of buiten om deze insecten te verjagen. Je kunt citroentheezakjes ook bij deuren en ramen hangen om te voorkomen dat insecten je huis binnenkomen.

4. Houd vlooien uit de buurt:

  • Eucalyptustheezakjes:Eucalyptustheezakjes kunnen op plekken worden gelegd waar huisdieren vaak komen om vlooien weg te houden. Eucalyptus heeft afstotende eigenschappen tegen vlooien en andere parasieten.

Zorg ervoor dat je ongebruikte, ongeparfumeerde theezakjes gebruikt voor deze methoden, want eerder gebruikte zakjes zullen niet zo effectief zijn. Het is ook aan te raden om de theezakjes regelmatig te vervangen, omdat de effectiviteit van de geur na verloop van tijd afneemt. Deze methoden zijn natuurlijke, chemicaliënvrije manieren om insecten en knaagdieren uit je huis te houden.