HOE DE GEUR VAN SCHIMMEL IN DE KAST TE VERMIJDEN EN ALTIJD TE PARFUMEREN

f20 3 950x500 1

Vooral in de winter vinden we vaak een slechte geur van vocht of schimmel in de kledingkasten, door het gebrek aan luchtcirculatie in deze gesloten omgeving.

De oorzaken kunnen echter ook worden toegeschreven aan de aanwezigheid van kleren die nog vochtig in de kast zijn gelegd of die we al een tijdje niet hebben gedragen.

Wat de reden ook is, het maakt niet uit. Vandaag zullen we namelijk samen enkele tips bekijken om de geur van schimmel in de kast te vermijden en dat het altijd lekker ruikt!

Bicarbonaat

De eerste remedie is het gebruik van natrium bicarbonaat, dat deodorant eigenschappen heeft die in staat zijn om snel en gemakkelijk slechte geuren te neutraliseren.

Daarom, om stoffige geur in de kast en op je kleren te voorkomen, vul je gewoon kleine schaaltjes met zuiveringszout en zet ze in de hoeken van de kast.

Als de muffe geur na een paar dagen nog steeds aanwezig is, raden wij u aan de bakjes te vervangen en meer zuiveringszout toe te voegen totdat de geur volledig is verdwenen!

Laurierbladeren

Een ander zeer effectief middel is het gebruik van laurierbladeren, die juist bekend staan om hun vermogen vocht te absorberen en een vleugje parfum in huis te brengen! Wij herinneren u eraan dat ze ook dienen om keukengeurtjes te verwijderen! Dus, rust uzelf uit met een paar ademende, grootmazige zakjes en stop de laurierblaadjes erin.

Leg ze vervolgens in de hoeken van de kastjes en voila: vaarwel muffe geur! U kunt ook een of meer schaaltjes vullen met baking soda en daar een paar laurierblaadjes in doen.

witte azijn

Hoe kan na baking soda witte azijn ontbreken, een uitkomst voor het verwijderen van de vochtige geur uit kleding? Ook in dit geval kunt u te werk gaan zoals in de vorige remedies, ofwel door een beetje azijn in een paar kopjes te gieten en die vervolgens in de hoeken van de kledingkast te zetten.

Als u zich zorgen maakt over het morsen van de kopjes, kunt u ook een microvezeldoek gedrenkt in azijn direct in de kast leggen. De muffe geur zal een slechte herinnering zijn!”

Koffiedik

Koffiedik heeft, zoals we weten, een geweldige anti-geur eigenschap die muffe geur kan verwijderen. Dus waarom ze niet gebruiken in de kasten?

Neem dan wat koffiedik mocha en doe het in een kopje of bakje. Daarna laat ze volledig aan de lucht drogen en, eenmaal droog, plaats 2 of meer schaaltjes met koffiedrab in de hoeken van uw kast.

Voor een doeltreffend effect herinneren wij u eraan ze om de 2 à 3 dagen te vervangen. En alsof dat nog niet genoeg is, helpt koffiedik u ook om nare geurtjes uit de koelkast te verwijderen!

Journaal

Dit lijkt een nogal vreemd middel, maar het lijkt te werken. Waar hebben we het over? Bladen van krantenpapier! Deze hebben namelijk een sterk absorberende eigenschap die niet alleen geur maar ook vuil kan absorberen.

Niet verrassend, worden ze gebruikt om kringen en vlekken van glas te verwijderen! Spreid de vellen vervolgens uit over de bodem van de kast, zo mogelijk in meerdere lagen. Laat ze dus een paar dagen zitten, dan de kast wassen en klaar is kees!

NB Wij herinneren u eraan vellen krantenpapier mee te nemen, geen vellen tijdschriften.

Natuurlijke ontvochtigers

Schimmel ontstaat door overtollig vocht in afgesloten ruimtes waar geen luchtcirculatie is. Hiervoor kan het nuttig zijn om natuurlijke ontvochtigers te gebruiken voor in kasten.

Om ze zelf te maken kun je katoenen zakken vullen met rijst en gedroogde bloemen. Rijst is inderdaad een zeer effectieve natuurlijke ontvochtiger. Wij adviseren u de zakken eenmaal per maand te vervangen. Als alternatief kunt u potten vullen met grof zout en deze in de kasten zetten. In feite is zout een bijkeuken ingrediënt bekend p