Camembert bladerdeeg met balsamico geconserveerde tomaten, spek en ui

Feuillete de camembert aux tomates confites au balsamique au bacon et a loignon

Ingrediënten:
– 2 tot 3 aardappelen
– 1 kant-en-klaar rond bladerdeeg
– 2 uien
– 200 gram gerookt spek
– 1 camembert kaas
– Balsamico vinaigrette
– Zwart sesamzaad
– Zwarte en witte peper
– olijfolie
– een eierdooier

Bereiding:
Stap 1: Spoel de aardappelen na het schillen. Kook ze in gezouten water gaar. Giet ze af en snijd ze in dunne plakjes. Zet opzij.

Stap 2: De ui wordt geschild en fijngesneden. De gehakte uien worden gebakken in een beetje olijfolie met een lepel balsamico-azijn. Na 5 minuten koken op een zeer lage temperatuur, haal je ze van het vuur. Gebruik een droge koekenpan om het spek te grillen. Zet opzij…

Stap 3: Verdeel de Camembert dik in drie gelijke stukken. Rol op het werkvlak het bladerdeeg uit en snijd het in 8 partjes. Leg een stuk Camembert in het midden van het bladerdeeg. Kruid met peper.

Stap 4: Voeg de spekjes en de gekarameliseerde uien toe en bedek met een laagje aardappelen… Als er aardappelen over zijn, voeg ze dan toe met het tweede plakje Camembert, peper, spekjes en uien (dit is niet verplicht). Leg de derde plak Camembert op het bord.
Afwerking: Sluit de deegvellen goed af door ze over het midden te vouwen en bestrijk het afgewerkte gerecht met een mengsel van eidooier en water. Voeg zwarte sesamzaadjes toe en bak gedurende 30-40 minuten op 200°C. Het is uitstekend als het bladerdeeg goudbruin is.