8 rekoefeningen om in 4 weken zo soepel te worden als een kat

EFRF 950x500 1

Flexibiliteit heeft een grotere invloed op ons lichaam dan we denken. Goede flexibiliteit stelt ons in staat betere resultaten te behalen bij het sporten, de mobiliteit en coördinatie van de spieren te verbeteren, spierpijn te verlichten en blessures te voorkomen.

Goede flexibiliteit verbetert ook de bloedcirculatie en speelt een zeer belangrijke rol bij het voorkomen van ziekten zoals artritis, diabetes en nierproblemen.

Daarom presenteren wij u 10 oefeningen die de mobiliteit, flexibiliteit en soepelheid verbeteren. Met deze oefeningen wordt u leniger en versterkt u uw spieren en gewrichten.

1. De kat en de koe strekken

De kat en koe stretch is een geweldige manier om je ruggengraat op te warmen. Vergroot de flexibiliteit in de rug, nek en schouders. Begin vanuit een viervoetige houding, buig dan langzaam uw rug, duw uw buik naar beneden en til uw hoofd op. Pauzeer een paar seconden en til dan langzaam uw rug op als een kat. Doe 10 herhalingen.

2. Strekken van de rug

Deze rekoefening is geweldig om je rug te verlengen, maar zorg ervoor dat je hem niet te veel strekt. Als je pijn of ongemak in je nek voelt, heb je het waarschijnlijk overdreven. Ga op je buik liggen, hef jezelf op je ellebogen en houd je buik plat op de vloer. Duw jezelf omhoog met je handen, in een positie die lijkt op push-ups, maar met je heupen op de vloer. Blijf 30 seconden in deze positie en herhaal dit 3 keer.

3. Zijwaartse rek

Deze oefening werkt op verschillende spieren, de wervelkolom, liezen, hamstrings en buik. Spreid uw benen en strek uw armen tot ze parallel zijn aan de vloer. Buig voorover op uw rechterzij, buig uw rechterknie en laat uw elleboog op uw knie rusten. Strek uw linkerarm naar het plafond, waarbij u een rechte lijn houdt van uw linkervoet naar uw linkerhand. Houd 30 seconden vast en herhaal dit aan de andere kant.

4. De pup strekt zich uit

Deze oefening is ideaal voor het bovenlichaam, inclusief de rug, schouders en armen. Ga op handen en voeten staan en houd uw handen onder uw schouders en uw knieën recht onder uw heupen. Beweeg uw handen langzaam naar voren en breng uw borst naar de grond. Houd 30 seconden vast en keer dan langzaam terug naar de beginpositie. Herhaal dit 3 keer.

5. Zijsplit

Laten we naar de benen gaan. Begin in een staande positie met je voeten iets uit elkaar. Breng je lichaamsgewicht langzaam naar je rechterzij. Houd 30 seconden vast, en doe 3 herhalingen aan elke kant.

6. Hamstring stretch

Ga op de grond zitten met je benen voor je uit. Strek je armen en buig naar voren, waarbij je jezelf zo ver mogelijk probeert te duwen terwijl je je benen recht houdt. Houd de positie 30 seconden vast en herhaal dit 3 keer.

7. Zittende stretch

Een perfecte rekoefening om de flexibiliteit van de benen te vergroten. Begin met zitten en strek uw benen zoveel mogelijk opzij. Breng je armen zo ver mogelijk naar buiten. Houd deze positie 30 seconden vast.

8. Zittende spinale torsie

Ideaal om de flexibiliteit in de schouders, borst en ruggengraat te vergroten. Ga op de grond zitten en houd uw benen recht. Buig uw rechterknie en plaats deze op uw linkerbeen. Houd de positie 30 seconden vast en keer dan terug naar de beginpositie. Herhaal dit aan de andere kant.