3 tips om een avocado in enkele minuten te laten rijpen

b18 2

De avocado is een zeer rijke vrucht die bij elke maaltijd past, maar de waarheid is dat het lang duurt om te rijpen. Het is niet altijd klaar om te eten, maar je moet wachten.

Daarom hebben wij van Mundo Positivo besloten u een aantal tips te geven, zodat u een avocado in een paar minuten of dagen kunt laten rijpen, afhankelijk van uw behoeften. Niet langer zult u lange weken moeten wachten om een heerlijke, rijpe avocado te kunnen eten.

Tricks to Ripen an Avocado Quick

1 – Rijp in een paar dagen

U kunt uw avocado in twee of drie dagen laten rijpen. Om dit te doen kun je de avocado in een krant wikkelen met een appel of banaan. Beide vruchten laten een gas vrij dat ethyleen heet en dat natuurlijk is, waardoor ze snel rijp worden. Door dit gas af te geven, zullen ze je avocado onmiddellijk laten rijpen.

2 – Onmiddellijk rijpen

Een andere manier om hem onmiddellijk te laten rijpen, om hem onmiddellijk te kunnen eten, is de oven te gebruiken. Om dit te doen, moet je kleine gaatjes maken met een naald, dan moet je het in folie wikkelen en het in de oven zetten bij een maximale temperatuur van 160 graden en het slechts 10 minuten laten staan. Zodra hij is afgekoeld tot kamertemperatuur, breng je hem naar de koelkast.

3 – Een andere manier om hem in korte tijd te laten rijpen

Als je je avocado koopt, is hij misschien niet erg rijp om meteen te eten, maar je wilt dat hij over een paar dagen klaar is. Dan moet je hem zoals je hem gekocht hebt heel eenvoudig in krantenpapier wikkelen en buiten de koelkast laten zitten. Na een paar dagen zul je merken dat de avocado zachter is geworden, wat betekent dat hij al gerijpt is.

Trucs om het rijpen uit te stellen

1 – Invriezen

Veel mensen weten niet dat we onze avocado naar de vriezer kunnen brengen. Zo vriest hij in en kunnen we hem lang bewaren. Vergeet niet dat je hem in een afgesloten zak moet doen, zodat hij niet besmet wordt met ander voedsel, en dat je hem, eenmaal uit de vriezer, moet opeten en nooit meer invriezen.

2 – Houd hem gesneden zonder te rijpen

Om onze avocado in goede conditie te houden, is het het meest geschikt om hem, zodra hij gesneden is, te besprenkelen met het sap van een citroen, we kunnen ook sinaasappelsap of witte azijn toevoegen. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het vruchtvlees van onze avocado zijn oorspronkelijke kleur behoudt en niet oxideert. Dan zetten we het in de koelkast en blijft het een paar dagen zo.

3 – Bewaar de helft zonder te rijpen

Het gebeurt vaak dat we maar de helft van onze avocado opeten, dus bewaren we de andere helft tot we hem opeten. Hier moet u eraan denken om die helft met de pit (ook wel bot genoemd) te bewaren en te besprenkelen, zoals u in punt 1 deed met citroen, sinaasappel of azijn. Daarna zet je het in de koelkast