Chef-koks gebruiken de kom-methode om peterselie een maand vers te houden

5

Misschien weet niet iedereen dat het mogelijk is om rozentakken te vermeerderen door ze direct in het zand te planten. Dit is de ongelooflijke ontdekking die we je laten doen.

De roos is een van ’s werelds meest geliefde bloemen. Er zijn rozen in elke kleur – rood, roze, blauw, geel, wit en nog veel meer. Elk van deze rozen heeft zijn eigen schoonheid en kan een ander sentiment laten zien aan een bepaald persoon.

Rode rozen, bijvoorbeeld, kun je aan je partner geven als teken van alle liefde die je voelt. Er zijn meer dan 150 verschillende soorten rozen in de wereld . Een veelheid aan kleuren, allemaal verenigd door één enkele parameter: de ongelooflijke schoonheid van deze bloemen. Alleen al in Italië groeien meer dan 30 verschillende soorten rozen spontaan.

Zoals gezegd zijn rozen een van de meest gevende bloemen in elk deel van de wereld. Sommige hebben een gevoel van liefde, terwijl anderen schoonheid, perfectie, vreugde en vriendschap uitdrukken. Veel mensen kweken daarom zelf rozen, om hun buitenruimte te verfraaien  of het nu een balkon of een tuin is.

Rozen zijn namelijk prachtig om naar te kijken en verhogen de kleur en levendigheid van je tuin. Laten we een ongelooflijke methode ontdekken om rozentakken te vermeerderen in zand . Dit is de ontdekking die we delen met onze lezers.

Rozentakken in het zand – zo zullen nieuwe wortels groeien

De beste tijden om rozen te kweken zijn de lente en de herfst. Uit zaad is de beste tijd echter in januari.

Ze hebben grond nodig die rijk is aan voedingsstoffen en die gevaarlijke waterstagnatie kan vermijden. Rozen moeten alleen water krijgen aan de basis als de grond bijzonder droog is. Snoeien is ook belangrijk, omdat de nieuwe knoppen zich dan beter kunnen ontwikkelen.

Rose
 

Rozen kunnen zowel in potten worden gekweekt als in de volle grond  In het laatste geval moeten rozen worden geplant op een diepte van ten minste 5 centimeter en op een afstand van ongeveer 60-70 centimeter van elkaar.

Dit zijn echter de klassieke methoden om rozen te kweken en hun takken effectief te vermeerderen. In dit artikel willen we, zoals hierboven al vermeld, de aandacht van de lezer vestigen op een andere verbazingwekkende manier van bewortelen en baren van deze verbazingwekkende bloemen .

Het zal zelfs mogelijk zijn om rozentakken te vermeerderen in het zand . Hier is alles wat je moet weten over dit ongelooflijke proces.

Het verkrijgen van nieuwe wortels

In een polystyreen doos moet je “schoon” zand  plaatsen. Voordat je verder gaat, is het echter essentieel om een klein gat onder de doos  te maken, om de drainage en gevaarlijke stagnatie van water te voorkomen. Je kunt nu het zand in de doos plaatsen. Je gaat nu alle rozentakken in de met zand gevulde doos planten.

Sable
 

Als al deze handelingen zijn uitgevoerd, hoef je alleen nog maar de kuip dagelijks te bewateren met het zand en de rozentakken . Na een maand zul je merken hoe de planten zijn gegroeid . Onder elke tak, in feite, nieuwe wortels zullen zijn ontstaan.

Omdat zand heel gemakkelijk te vinden is, kan deze handeling van het vermeerderen van rozentakken echt door iedereen worden uitgevoerd. Om nieuwe rozenwortels te baren, kun je dus een paar takjes van je plant losmaken en het geheel in een piepschuimen doos gevuld met zand planten.

Het enige wat je hoeft te doen is de grond regelmatig water geven zodat er nieuwe wortels groeien. Een werkelijk verbazingwekkende ontdekking .