6 tips voor schoonmaken met zout om uw keuken brandschoon te houden

n18 950x500 1

Zout is een onmisbaar ingrediënt in onze keukens, maar het gebruik ervan mag zich niet beperken tot het kruiden van onze gerechten. Nuttig, veelzijdig en rijk aan kwaliteiten, is zout ook een uitstekende bondgenoot in huishoudelijke reiniging.

Dit krachtige natuurlijke ingrediënt kan worden gebruikt in plaats van veel chemische schoonmaakmiddelen, die schadelijk zijn voor zowel het milieu als onze gezondheid. En in combinatie met andere ingrediënten, zoals azijn en zuiveringszout, kunnen de voordelen ervan nog worden versterkt.

In dit artikel leggen we uit hoe je zout kunt gebruiken om verschillende keukenartikelen en oppervlakken schoon te maken en hardnekkig vet en vuil, zoals etensresten, te verwijderen.

1. Potten en pannen

Strooi grof zout op het oppervlak van potten en pannen, wacht 5 minuten en schrob dan met een droge spons.

Tenslotte grondig afwassen met heet water en afwasmiddel. In het geval van kookplaten, controleer of u elk reinigingsmiddel kunt gebruiken of dat ze een specifiek product nodig hebben

2. Gootsteen

Om slechte geuren uit de afvoer te verwijderen, giet u 130 gram zout in de afvoer en laat u na enkele minuten veel heet water lopen.

Wacht niet tot de slechte geuren zich ophopen. U kunt deze tip één keer per week toepassen om ze te voorkomen en altijd een schone afvoer te hebben.

3. Elimineer visgeur

Strooi zout op de pannen en potten die gebruikt worden om vis te koken en vul ze met heet water.

Wacht ongeveer 30 minuten en was ze dan zoals normaal. De stank van de vis zal smakelijk zijn.

4. Koelkast

Om vlekken in de koelkast te verwijderen, meng 60 gram zout met 250 ml water.

Bevochtig een doek in de oplossing, leeg de koelkast en maak elke hoek schoon. Deze oplossing zal ook de binnenkant van de koelkast desinfecteren.

5. Koffievlekken en -resten

Als uw koffiezetapparaat vlekken heeft die veroorzaakt zijn door koffie of kalkaanslag, vul het dan met ijsblokjes en voeg 80 gram zout toe.

Schud krachtig met een houten lepel, wacht tot het ijs gesmolten is en was dan zoals gewoonlijk.

6. Kopjes

Als uw kopjes vlekken hebben, strooi er dan een beetje zout in en gebruik vervolgens een vochtige doek om goed te schrobben tot ze volledig verdwijnen. Tenslotte wassen met koud water.

Nu je weet hoe je zout gebruikt bij het schoonmaken van je keuken, probeer de hierboven beschreven tips in praktijk te brengen om het gebruik van chemicaliën en schadelijke producten te vermijden.