Stank van snijplanken, hoe verwijder je de stank?

2

De snijplank in de keuken ontbreekt nooit en is verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen. Soms worden ze echter geïmpregneerd met een vieze geur, vooral als ze op bepaalde etenswaren worden gelegd.

Bad-smell-from-chopping-board
De snijplank is echt een onmisbaar voorwerp. Je kunt er veel recepten mee bereiden, zelfs de eenvoudigste. Je kunt er elk kruid mee fijnhakken en elk voedsel mee schoonmaken. Er zijn verschillende soorten op de markt en de keuze moet worden gemaakt op basis van hygiëne en duurzaamheid.

Bijvoorbeeld, een van de materialen kan hout zijn en er zijn ook verschillende soorten. Zo is er eikenhout dat bijzonder geschikt is om te snijden, populierenhout is niet erg resistent maar ideaal voor zelfgemaakte pasta, en olijfhout is heel bijzonder vanwege de esthetiek en het aroma.

snijplanken voor de keuken

Dan zijn er ook snijplanken van kunststof en siliconen. De kunststof snijplanken garanderen weerstand, hygiëne en duurzaamheid. De siliconen snijplanken zijn ook erg stabiel en duurzaam. Het is echter belangrijk om ze schoon te maken en te onderhouden. Laten we eens kijken hoe je dat doet

Hoe maak je je snijplank schoon en verwijder je de geur

Zoals we al zeiden is het schoonmaken van de snijplank essentieel om hem altijd hygiënisch te houden. Soms gebeurt het dat je de snijplank gebruikt om voedsel met sterke geuren schoon te maken en dat die dan moeilijk verdwijnen. Daarom kun je proberen je houten snijplank schoon te maken met volledig natuurlijke producten zonder gebruik te maken van chemicaliën.

Als je houten snijplank stinkt en het wassen alleen niet genoeg is om het te laten verdwijnen, is dit wat je kunt doen om van de stank en geurtjes af te komen. Wat je nodig hebt zijn twee ingrediënten die je gemakkelijk in je voorraadkast kunt vinden, zout en citroen. Beide worden vaak gebruikt vanwege hun eigenschappen.

maak je snijplank schoon met zout en citroen

Een citroen om je snijplank schoon te maken: procedure en tips

Bestrooi het oppervlak van de houten snijplank met zout en knijp er vervolgens een paar druppels citroen over. Nu kun je het goed wrijven en mengen met het zout. Nu kun je het onder water laten lopen en goed afdrogen. Nu ruikt je snijplank niet meer en kun je hem weer gebruiken voor je recepten.

Normaal gesproken als de snijplank geen specifieke geur heeft, maak je hem gewoon schoon met warm water en als je wilt kun je er een paar druppels afwasmiddel aan toevoegen, zoals Marseille zeep. Als alternatief kun je ook witte azijn verdund in water gebruiken, het is een uitstekend ontsmettingsmiddel.