Leer hoe u een kapotte rits van uw spijkerbroek, tas of jas in enkele minuten kunt repareren

n20 950x500 1

Zo nuttig en praktisch als ze zijn, zozeer zelfs dat ze worden beschouwd als een ware revolutie in de kledingindustrie, ritsen hebben slechts één minpunt: ze gaan vaak moeiteloos kapot en lijken bijna niet te repareren.

Dat is vooral vervelend als het gaat om een rits van een broek, of misschien een pas gekochte jas of tas. In deze gevallen is het altijd goed om een instant repair tip te hebben.

Een kapotte of vastzittende rits kan een ware marteling zijn, maar er zijn verschillende oplossingen en we hebben de meest effectieve hieronder op een rijtje gezet.

1. Schuifknop uit de ketting

Gebruik een tang om de ketting op zijn plaats te houden, terwijl u met een schroevendraaier de juiste ruimte in de schuifknop opent waar de ketting doorheen moet. De opening moet klein zijn, net genoeg voor de tanden van de ketting.

Zodra beide delen zijn geplaatst, drukt u licht op de schuifknop om alle delen samen te voegen en vast te zetten, en beweegt u hem op en neer

2. Gebroken trekker

Soms kan door slijtage de trekker, het metalen stuk dat we vastpakken om de ritssluiting te openen, breken of losraken.

Gebruik een schroevendraaier om het deel waaraan de trekker vastzit op te tillen, om er een stuk dunne stof in te steken dat de trekker zelf vervangt.

3. Vastzittende rits

Een rits kan om verschillende redenen vastlopen, maar een truc die in bijna alle gevallen werkt is een beetje vaseline of lippenbalsem tussen de tanden van de rits te doen.

Dit zou voldoende moeten zijn om een vastzittend scharnier te deblokkeren.

4. Uitgevallen tanden

Je hebt lijm, een wattenstaafje en een schaar nodig. Knip het plastic buisje van het wattenstaafje in heel kleine stukjes.

Neem een fragment, open een spleetje aan een uiteinde en leg het op het deel waar de tand ontbreekt.