3 effectieve tips voor bleekvrije was

4565667 950x500 1

Witte kleding kan moeilijk te beschermen en te onderhouden zijn. Het komt vaak voor dat er allerlei soorten vlekken ontstaan op alle witte kledingstukken, van kleding tot ondergoed. Om een helder witte kleur te behouden is het bovendien essentieel om, naast het verwijderen van de vlekken, de kleur te beschermen.

Sommige vlekken zijn moeilijker te verwijderen: olie, chocolade, rode wijn of aarde kunnen in de vezels van witte kleding dringen en zeer moeilijk te verwijderen zijn. Meestal wordt bleekmiddel gebruikt, maar hoewel het doeltreffend is, is het bijtend en giftig, en gevaarlijk voor onze gezondheid.

Om zeer witte kleren te hebben, is het niet nodig om toevlucht te nemen tot bleekmiddel: hieronder stellen we 3 natuurlijke en onfeilbare tips voor om uw kleren er weer als nieuw uit te laten zien

1. Baking soda

Veel gebruikt in huishoudelijke reiniging, een product dat een groot aantal voordelen biedt en een onvervangbare bondgenoot is in vele huishoudelijke taken. U kunt zuiveringszout ook gebruiken om witte kleren te bleken.

Meng 4 liter water met 200 gram zuiveringszout in een bak en laat de witte voorwerpen een uur lang weken.

Was ze ten slotte normaal in de wasmachine. U zult zien dat uw wasgoed witter wordt dan ooit!

2. Aspirine

Hoe raar het ook klinkt, de aspirinetruc is een van de meest effectieve manieren om witte was wit te maken en hardnekkige vlekken te verwijderen, vooral zweetvlekken.

Los 5 aspirinetabletten op in een bak koud water en laat witte kleren daarin een uur weken. Laat ten slotte een normale was draaien om je ondergoed en kleding zo wit als nieuw te maken.

3. Witte azijn

Witte azijn staat bekend om zijn blekende, verzachtende en desinfecterende eigenschappen. Bovendien is het in staat kleding te ontgeuren en een heerlijk schoon aroma te geven.

Giet voor het wassen 500 ml azijn in de wasmachine. U kunt ook azijn in de trommel van de wasverzachter doen.

Deze tip is niet alleen effectief in het verwijderen van vlekken, maar ook in het herstellen van de glans van witte kleding.

Risico’s van het gebruik van bleekmiddel

Bleekmiddel is effectief in het verwijderen van vlekken uit witte kleding, maar het is ook gevaarlijk voor de gezondheid en het milieu.

Bovendien kan bleek, ondanks de antibacteriële en desinfecterende eigenschappen, witte kleding ondoorzichtiger maken en dus een averechts effect hebben.

Om nog maar te zwijgen van de spetters: wie heeft er geen gekleurde kleren bevlekt met bleekwater? Pas de hierboven beschreven tips toe om af te zien van bleekmiddel en zeer witte kleding te hebben.