7 prachtige, geurige planten voor op je balkon: ze houden vliegen en muggen op afstand

2

Sommige planten maken je balkon niet alleen mooier en geuriger, maar kunnen met hun natuurlijke geur ook vliegen en muggen op afstand houden. Hier zijn zeven geurige planten die je kunt overwegen voor je balkon:

Lavendel (Lavandula): Lavendel heeft een kalmerende, bloemige geur die muggen weert. Het is ook populair om zijn elegante paarse bloemen en aantrekkelijke uiterlijk.

Geurgeranium (Pelargonium graveolens): Geurende geraniums, ook wel bekend als roosgeraniums, verspreiden een citroenachtige rozengeur. Ze staan erom bekend dat ze muggen op afstand houden en een vleugje kleur toevoegen aan je balkon.

Munt (Mentha): Naast de culinaire toepassingen heeft munt een krachtig aroma dat insecten afschrikt. Het is gemakkelijk te kweken in potten op je balkon.

Citroengras (Cymbopogon): Citroengras staat bekend om zijn muggenwerende eigenschappen. Het heeft een verfrissende citroenachtige geur en kan worden gekweekt in potten of bloembakken.

Basilicum (Ocimum basilicum): Basilicum heeft een kenmerkende, aangename geur en heeft ook afstotende eigenschappen voor bepaalde insecten. Het is ook een populair kruid om mee te koken.

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis): Rozemarijn heeft een robuuste, scherpe geur die kan helpen vliegen en muggen te verjagen. De aromatische bladeren maken het ook een aantrekkelijke toevoeging.

Citroentijm (Thymus x citriodorus): Citroentijm heeft een frisse, citroenachtige geur die insecten op afstand kan houden. Het is ideaal om in potten te kweken en voegt een aromatisch tintje toe aan je gerechten.

Onthoud dat de aanwezigheid van deze planten kan helpen om de aanwezigheid van insecten te verminderen, maar ze garanderen geen volledige bescherming. Om het effect te maximaliseren, zet je meerdere potten van deze planten op je balkon en zorg je ervoor dat je ze regelmatig verzorgt om ze gezond en krachtig te houden.