Bankvlekken, hoe je ze moeiteloos in enkele minuten verwijdert: zo goed als nieuw

1

Als je last hebt van vlekken op je bank, helpen deze natuurlijke methoden je om hem weer als nieuw te krijgen.

Sofa-ruined
De bank is een van de meest gebruikte meubelstukken in ons huis, maar na verloop van tijd kunnen zich stof en vlekken ophopen die het uiterlijk en de netheid van de stof of het leer kunnen ruïneren. Veel schoonmaakmiddelen bevatten agressieve chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid en het milieu. Gelukkig zijn er verschillende methoden om vlekken van de bank te verwijderen met alleen natuurlijke ingrediënten, zowel voor stoffen als leren banken. In dit artikel bekijken we twee methoden om verschillende soorten bankstellen te reinigen.

Hoe maak je een stoffen bankstel schoon

Stoffen bankstellen zijn meestal afneembaar en kunnen daarom gemakkelijk in de wasmachine. Sommige vlekken zijn echter moeilijk te verwijderen. In dat geval kun je witte azijn en zuiveringszout gebruiken. Witte azijn is een krachtig natuurlijk ontsmettingsmiddel en deodorant, terwijl zuiveringszout bekend staat om zijn absorberende en blekende eigenschappen.

Je hebt witte azijn, zuiveringszout, een glas warm water, een spuitfles, een schone doek en een stofzuiger nodig. Laten we eens kijken hoe je deze ingrediënten kunt gebruiken om je bank schoon te maken.

Azijn voor bankvlekken

Voordat je begint, stofzuig je de bank om stof en alle oppervlakteresten te verwijderen. Meng een deel witte azijn met een deel warm water en giet de oplossing in de spuitfles. Spuit de oplossing vervolgens op de vlek en laat het ongeveer 5-10 minuten inwerken. Strooi vervolgens een kleine hoeveelheid zuiveringszout op de vlek en wrijf zachtjes met de schone doek in een draaiende beweging. Laat het op natuurlijke wijze drogen en zuig vervolgens de resten zuiveringszout op.

Daarna kunt u ervoor kiezen om de bekleding van de bank te wassen of chemisch te reinigen. Laten we nu eens kijken hoe je vlekken verwijdert uit banken die minder vaak verwijderd worden, d.w.z. leren banken.

Hoe verwijder je vlekken uit een leren bank

Bij het verwijderen van vlekken uit een leren bank, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om beschadiging van het materiaal te voorkomen. Leer is een delicaat materiaal en moet op de juiste manier worden behandeld om de schoonheid en integriteit na verloop van tijd te behouden. Hier zijn enkele tips om verschillende soorten vlekken van een leren bank te verwijderen.

Natuurlijke oliën zoals kokosolie of olijfolie zijn ideaal voor het reinigen en voeden van het leer van de bank.

Olie wordt vaak gebruikt om vlekken te verwijderen op leren bank omdat het bepaalde eigenschappen heeft waardoor het effectief is bij deze taak. Het kan nuttig zijn bij het verwijderen van huidvlekken door zijn oplosbare aard, waardoor het veel verschillende stoffen kan oplossen, waaronder sommige soorten vlekken zoals vet en sommige inktvlekken.

"O</p