Zet deze planten in de badkamer en je hebt geen last meer van schimmel en vochtigheid

2

Elk huis ter wereld heeft wel een probleem dat de bewoners treft en zorgen baart en veel ongemak veroorzaakt.

Planten tegen schimmel

Helaas ontbreken schimmel en vocht niet in huiselijke omgevingen, vooral in bepaalde ruimtes zoals de badkamer.

Schimmel en bacteriën woekeren in de badkamer. Dit gebeurt in de winter en herfst wanneer we, vanwege de kou, alle installaties gesloten houden in een poging de kamers warm te houden.

Sommige mensen zijn al jaren op zoek naar een oplossing en hebben nog steeds geen goede remedie gevonden, maar pas op, de remedie is recht voor onze ogen en het kost geen fortuin

Waarom schimmel in huis een langetermijnprobleem wordt

Blijkbaar is de remedie tegen schimmel en vocht planten. Volgens het resultaat van recent onderzoek absorberen bepaalde planten die in de badkamer worden geplaatst vocht, waardoor wordt voorkomen dat het na verloop van tijd in schimmel verandert.

Schimmel is de grootste vijand, de gevreesde vijand van elk huis, in feite kan en mag het er niet leven als je de structurele stabiliteit niet in gevaar wilt brengen of ernstige gezondheidsproblemen wilt krijgen.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de aanwezigheid van vocht in huis ook gevaarlijk is voor de inrichting, omdat het meubilair en zelfs de muren beschadigt. Gezondheidsproblemen, het kan ademhalingsproblemen veroorzaken, vooral voor mensen die allergisch zijn voor stof of schimmel, maar ook voor mensen die helemaal niet allergisch zijn.

Hoe schimmel gemakkelijk en voordelig te bestrijden

Naast de klassieke schimmelvlekken, moet schimmel om gezondheidsredenen onmiddellijk worden bestreden. Er zijn planten die niet alleen het huis verfraaien, maar ook schimmel en vocht buiten houden.

Dit zijn allemaal hele mooie planten die vocht opnemen en zo schimmel in recordtijd voorkomen. Ze werken beter dan welk specifiek product dan ook dat veel geld kost en uiteindelijk net zo teleurstellend is.

Het is niet nodig om veel planten te kopen

Het is niet nodig om veel planten te kopen, hooguit één of twee, vooral in de badkamer, om het gevaarlijke vocht te absorberen dat niet alleen in deze kamer maar ook in alle andere kamers direct tot schimmel leidt.

De badkamer is de kamer met het grootste risico omdat we bij het wassen veel stoom afgeven van het hete water, vooral in de winter als we douchen en alles gesloten houden. Als we klaar zijn met douchen, openen we de deur niet om de warmte buiten te houden. Deze gewoonte is zo verkeerd en contraproductief.

Natte of vochtige handdoeken en tapijten veroorzaken op hun eigen manier ook veel schade. Al deze kleine dingen creëren de perfecte habitat voor schimmel.

De lijst van planten die schimmel tegengaan is lang, je hoeft alleen maar te kiezen op basis van je smaak en schoonheid om het probleem voor eens en voor altijd op te lossen.

Een van de planten die schimmel en vocht op natuurlijke wijze bestrijden is de varen, die wordt beschouwd als een puur decoratieve plant, maar het is veel meer dan dat. Plaats hem in de badkamer in een mooie pot of gewoon aan het plafond of rustend op de vloer, het resultaat is meteen merkbaar, de luchtvochtigheid in de kamer daalt met minstens de helft.

Na de Sansevieria, beter bekend als ‘schoonmoedertong’, gemakkelijk te kweken. Ze ontvochtigt kamers dankzij haar bladeren, die waterdeeltjes absorberen. Er is ook de orchidee, geliefd bij iedereen om zijn prachtige bloemen.

Ze is ook perfect om in de badkamer uit te stallen, bijvoorbeeld op de vensterbank. Zo kan hij de badkamer opfleuren met mooie kleuren en schimmelvorming tegengaan.

Pothos de wonderplant

Dan is er nog Pothos, diede vochtigheid in de badkamer kan neutraliseren en net zo goed werkt als