Zout in de tuin, de ongelooflijke voordelen voor planten: alle tuiniers doen het

1

Zout, hoe vreemd het ook lijkt, is niet alleen nuttig in de keuken, in dit geval om voedsel op smaak te brengen, zowel het eerste als het laatste, maar kan ook van pas komen in vele andere contexten, bijvoorbeeld in de tuin om planten nog mooier te maken dan normaal.

zout-op-planten

Paradoxaal als het lijkt, is het ook, en dat zegt de eerste ecologische tuinier met kunstmatige intelligentie, Ciappi, die heeft besloten om belangrijke kennis en ontdekkingen te delen over het gebruik van zout als organische meststof.

Zout kan worden gebruikt om planten te laten groeien, maar je moet voorzichtig zijn met hoe je het gebruikt, want anders kun je ze veel schade toebrengen en zelfs doden. Er wordt benadrukt dat het belangrijkste doel niet is om ongedierte te elimineren zoals je zou denken, maar om te voorkomen dat het zich voordoet.

Waarom zout wordt aanbevolen voor gebruik op aarde en planten en in welke hoeveelheden

Zout toevoegen aan de grond helpt planten om goed te groeien door het water beter vast te houden en ongedierte af te schrikken. Om het goed te kunnen gebruiken zonder fouten te maken, begin je met een kleine dosis en verhoog je die geleidelijk.

Op deze manier kun je geweldige resultaten bereiken. Als je daarentegen te veel zout gebruikt, loop je het risico dat je de zaailing verbrandt en doodt.

Welke soorten zout worden aanbevolen voor plantenverzorging

Als je de beste resultaten wilt, moet je Redmond zeezout of roze Himalayazout gebruiken.

Keltisch zout en zeezout zijn het beste omdat ze meer mineralen bevatten dan normaal, waardoor ze meer voedingsstoffen leveren aan de grond en dus aan de plant. Tot slot is het het beste om oplosbaar zout te gebruikenomdat het gemakkelijk oplost in water, zodat het de wortels goed bereikt zonder al te veel moeite of tijd.

Hoe gebruik je zout op de juiste manier zonder het risico te lopen zaailingen te doden of de grond te beschadigen

Om zout te gebruiken in tuinieren kies je eerst de juiste hoeveelheid, en voeg je het toe aan de compost. Om de afbraak te versnellen strooi je zout rond planten die zijn beschadigd door slakken of ander ongedierte en giet je er heet water overheen.

Dit zal het ongedierte uitdrogen, waardoor het niet meer kan eten en zich dus niet meer kan voeden met de planten. Giet vervolgens een theelepel zout per liter water in een spuitbus en besproei de aangetaste zaailingen om de gezondheid van de planten te verbeteren.

Met deze methoden produceren de zaailingen veel meer bladeren en worden ze in een mum van tijd mooi. Tot slot is er nog een andere methode: meng een kopje zout voor elke 4 liter water en gebruik het om de drainage van de grond te verbeteren. Je moet het direct op de grond gietenom in korte tijd de gewenste resultaten te krijgen.

Tips om de meest voorkomende problemen in tuinieren op te lossen

Om hard water te verzachten, wat erg gevaarlijk is voor sommige planten, gebruik je keukenzout. Epsomzout kan worden gebruikt om zwavel en magnesium toe te voegen aan planten die dat nodig hebben.

Als er vervolgens een fungicide of pesticide nodig is, evenals sporenelementen, wordt zeezout aanbevolen. Dit wordt gevolgd door steenzout, dat inv