Zelfgemaakte minival voor muggen en vliegen, heel gemakkelijk te maken

2

Absoluut, hier is een eenvoudige manier om een mini zelfgemaakte val te maken om muggen en vliegen te vangen. De val is ontworpen om vliegende insecten aan te trekken met een zoet aas en ze te vangen in een bakje. Zo doe je het als volgt:

Benodigde materialen :

 • Een klein plastic of glazen bakje (zoals een leeg yoghurtpotje)
 • Plakpapier of dubbelzijdige tape
 • Zoet aas (zoet sap, honing verdund in water, siroop)
 • Water
 • Optioneel: een paar druppels afwasmiddel (om de oppervlaktespanning te verminderen)

Stappen :

 1. Neem de plastic of glazen container en zorg ervoor dat deze schoon en droog is.
 2. Breng plakband of dubbelzijdige tape aan rond de buitenkant van de val. Dit helpt voorkomen dat insecten uit de val klimmen als ze erin zijn gegaan.
 3. Maak zoet aas door zoet sap, honing verdund in water of siroop met water te mengen.
 4. Giet een kleine hoeveelheid zoet aas op de bodem van de bak.
 5. Als je wilt, kun je een paar druppels afwasmiddel aan het zoete aas toevoegen. Dit helpt om de oppervlaktespanning van het water te verminderen, waardoor insecten effectiever gevangen kunnen worden.
 6. Plaats het bakje op een plek waar je de aanwezigheid van muggen of vliegen hebt opgemerkt. De insecten worden aangetrokken door de zoete geur en zullen het potje binnengaan.
 7. Insecten worden in de container gevangen door het kleverige papier of de dubbelzijdige tape. Ze kunnen niet langs de zijkanten omhoog klimmen om eruit te komen.
 8. Leeg de container regelmatig en vervang het zoete aas om insecten te blijven vangen.

Deze eenvoudige val kan effectief zijn bij het vangen van bepaalde muggen en vliegen. Het is echter belangrijk op te merken dat het niet noodzakelijk alle problemen oplost.