ZELFGEMAAKTE BOTERKOEKJES

347435583 570823555215278 1366610664876997911 n

ZELFGEMAAKTE BOTERKOEKJES

 

Ingrediënten:
 • 300 gram boter
 • 2 eieren
 • 5 kopjes bloem
 • 1 kopje suiker
 • 1 eetlepel vanille-essence
Voorbereiding :
 1. We beginnen met een grote kom waarin we de eieren, een kopje suiker, een eetlepel vanille-extract en de boter doen. We kloppen het mengsel met een elektrische mixer. Of als je dat liever hebt, kun je ze in het glas van de mixer doen en daarmee sneller klaar zijn. Het belangrijkste is om een gladde, homogene vloeistof te krijgen.
 2. Als het mengsel klaar is, voeg je de bloem toe en klop je opnieuw, waarbij je telkens een dikker deeg maakt.
 3. Als het deeg te dik is, kneden we het met onze eigen handen en voegen we wat meer bloem toe zodat het niet aan onze handen plakt. Daarna zetten we de oven aan op 180º C om hem voor te bereiden op het maken van de koekjes.
 4. Als het deeg al klaar is, voeg dan bloem toe aan een volledig vlakke ondergrond, zoals een houten plank. Leg het deeg op de plank en kneed het met een deegroller tot de gewenste dikte voor je koekjes.
 5. Nu hebben we de vormen nodig om de verschillende koekjes te maken. We snijden de delen van het deeg uit met de vorm en maken zoveel koekjes als we willen, die we in rijen op een schaal leggen, waarbij we ze een beetje van elkaar scheiden zodat ze niet aan elkaar plakken.
 6. Zodra de bakplaat vol is, zetten we hem in de oven en in 15 tot 20 minuten zijn de koekjes klaar. Ze kunnen na 10 minuten worden omgedraaid, zodat ze aan de boven- en onderkant gelijkmatig gaar zijn.
 7. We laten ze een beetje afkoelen en dan kunnen we ervan genieten.