Snijplank viezer dan het toilet, vol bacteriën: alleen als je hem zo wast, dood je ze allemaal

6

De snijplank zit vol bacteriën en is bijna viezer dan het toilet. Er is echter een manier om van alle bacteriën af te komen en er voorgoed vanaf te zijn – hier lees je hoe je de plank wast.

De snijplank wassen

De snijplank is een van die echt onmisbare keukenhulpen. Het is essentieel om te snijden en het keukenblad niet te verpesten. De snijplank is er in verschillende vormen en kan ook van verschillende materialen gemaakt zijn. Ze zijn op de markt verkrijgbaar in hout, plastic of siliconen.

De kunststof en siliconen snijplanken zijn ongetwijfeld het makkelijkst schoon te maken door hun materiaal. Houten exemplaren daarentegen kunnen soms heel moeilijk schoon te maken zijn en nare geurtjes verwijderen. Er moet echter, afhankelijk van de snijplank, een specifieke reinigingsprocedure worden gevolgd om bacteriën voorgoed te verwijderen.

bacteriën op de snijplank - schoonmaken

Bacteriën op de snijplank zijn soms veel groter dan bacteriën in het toilet. En inderdaad, snijplanken in de keuken hebben een zeer hoog kiemgetal. Ze kunnen echter worden schoongemaakt en er zijn eenvoudige en goedkope methoden om de snijplank te desinfecteren en alle bacteriën te doden.

Snijplank schoonmaken: methoden om bacteriën te doden

Zoals hierboven vermeld, kan de keuken snijplank een echt nest van bacteriën zijn en soms de bacteriën in het toilet overtreffen. In feite moet dit keukengerei na elk gebruik grondig worden gereinigd. Deze stap is essentieel om langdurige blootstelling aan ziektekiemen en bacteriën te voorkomen.

Er zijn verschillende producten op de markt om snijplanken schoon te maken, maar er zijn ook ecologische en veel goedkopere oplossingen die veel effectiever zijn.Schoonmaken met natuurlijke producten is eigenlijk goed voor het milieu en voor je portemonnee, en nu gaan we samen kijken hoe je de snijplank schoonmaakt met huismiddeltjes.

snijplank - schoonmaken

Er zijn huismiddeltjes met natuurlijke producten verkrijgbaar en er zijn er ook die perfect zijn om de snijplank schoon te maken. Zo blijft hij schoon, vrij van onaangename geurtjes en vooral vrij van ziektekiemen en bacteriën. Een van de ingrediënten om de snijplank schoon te maken is zout en citroen, bestrooi de snijplank gewoon met zout en wrijf hem daarna in met citroen.

Maar er zijn ook andere manieren om azijn, zuiveringszout en citroenzuur te gebruiken. Om de snijplank schoon te maken met azijn meng je bijvoorbeeld een half glas witte azijn en een half glas water. Wrijf de snijplank goed in en spoel hem daarna af onder water. Als je niet van de sterke geur van azijn houdt, kun je een paar druppels citroensap toevoegen. <figure i