Citroenen, kook ze: 1 snufje zuiveringszout en in een paar minuten gebeurt het ondenkbare

2

Veel gezonde en lekkere recepten vragen om het gebruik van citroenen, zelfs in het geval van verkoudheidsmiddelen om de immuniteit te verhogen.

Hand met zuiveringszout en citroenen
Griepsymptomen kunnen ook verbeteren door het gebruik van enkele natuurlijke middelen, laten we eens kijken naar een recept met citroenen en gember.

Citroenen, waarom zou je ze koken

Citroenen kunnen helpen bij griep, een infectie van de luchtwegen veroorzaakt door een virus dat zich gemakkelijk verspreidt en verschillende delen van het lichaam aantast, zoals de neus, longen en keel.

Hoewel het door sommige symptomen verward kan worden met een verkoudheid, verschijnen deze bij griep veel sneller (tussen 2 en 3 dagen na infectie).

Bovendien kan deze infectie worden herkend aan zijn eigen symptomen, zoals hoge koorts, droge hoest, lichaamspijn en zelfs misselijkheid en braken.

Citroen en gember tegen verkoudheid

Het volgende recept is gezond en lekker, en bestaat uit het gebruik vancitroen en gember. Het is ook heel goed voor deimmuunfunctie tegen verkoudheid. Laten we eens kijken wat er nodig is en hoe we te werk gaan.

Gehakte citroenen

Voor dit recept hebben we nodig:

  • 2 citroenen (bij voorkeur biologisch),
  • een pot honing naar onze persoonlijke smaak,
  • een gemberwortel.
Gemberwortel

Voor dit recept moeten webiologische citroenen gebruiken, maar we kunnen ook citroenen uit de natuur gebruiken, waarbij we de schil goed schoonmaken door ze eerst in te wrijven met fijn zout en ze daarna in een kom met warm water te leggen..

Het fijne zout met zijn schurende werking verwijdert alle sporen van onzuiverheden die zich op de schil hebben afgezet. Doe dit met de twee citroenen, spoel ze af onder de kraan en wrijf ze vervolgens met een handvol zuiveringszout.

Voeg ten slotte meer zuiveringszout toe aan de pot en laat de citroenen 15 minuten weken, waarna het water wordt weggegooid en de bereiding van het recept begint.

Bereiding

Giet warm water in een steelpan en voeg de pot toe, die moet koken om hem te steriliseren zoals bij het maken van conserven.

Maak ondertussen de gemberwortel schoon door de buitenste schil te verwijderen. De gember kan echter ook uit het recept worden weggelaten, omdat gember de bereiding smaakvoller maakt.

Dus snijd een goed stuk gember in dunne plakjes. Nadat de citroenen zijn afgespoeld, droog je ze met een theedoek en snijd je de uiteinden, de twee uiteinden van de citroen, eraf.

Als de citrusvruchten ergens beschadigd zijn, verwijder je die delen en begin je de citroen in dunne ringen te snijden door de pitjes te verwijderen.

Zodra de b