Un trucchetto per far tornare antiaderenti le padelle consumate

6

In de afgelopen decennia zijn kookpannen enorm populair geworden door hun praktische eigenschappen. Dit type koekenpan, bijna altijd voorzien van een teflonlaag, heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we thuis koken.

Naarmate ze gebruikt en afgewassen worden, hebben deze koekenpannen de neiging hun antiaanbakeigenschappen te verliezen en worden ze in sommige gevallen zelfs gevaarlijk voor de gezondheid. Als er bijvoorbeeld krassen op komen, moeten ze onmiddellijk weggegooid en vervangen worden.

De niet-klevende pannen kunnen worden hersteld en dat is niet zo moeilijk als het lijkt. Er zijn veel verschillende methoden en elke methode helpt om de pan weer zo goed als nieuw te maken.

Hoe herstelt u een antiaanbakpan

De meest gebruikelijke methode is om een olie te gebruiken om de oppervlaktelaag van de pan te coaten.

Pindaolie

Voordat u de methode toepast, moet u de pan goed schoonmaken om eventuele vlekken of etensresten te verwijderen. Nadat je de pan grondig hebt schoongemaakt en gedroogd, breng je een klein laagje arachideolie aan op het oppervlak van de pan en zet je de pan 60-90 seconden op het vuur.

Zodra de pan is afgekoeld, verwijdert u alle sporen van olie. Gebruik vervolgens een zachte spons om de pan af te wassen.

Je kunt dit proces elke 6 maanden herhalen, maar als je een vaatwasser gebruikt, kan het nodig zijn om dit elke 4 maanden te doen.

Kokosolie

Zet de pan op het fornuis en verwarm deze een beetje. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden.

Breng een beetje kokosolie aan op de binnenkant van de pan en verdeel het goed. De laag olie moet ongeveer 2 centimeter zijn. Zet minstens 2 uur in de oven.

Door de hitte van de oven zal de olie het hele oppervlak van de pan bedekken. Zet na twee uur de oven uit en laat de pan een nacht afkoelen zodat de olie kan drogen.

Azijn en zuiveringszout

Dit is een van de meest effectieve remedies. Giet 250 ml water, 2 eetlepels zuiveringszout en 125 ml witte azijn in de pan. Wacht tot de stoom is verdwenen, zet de pan aan en laat 10 minuten sudderen.

Laat afkoelen, gooi de vloeistof weg en droog de pan grondig. Breng vervolgens een plantaardige olie aan terwijl de pan nog heet is.