Vetvlekken op kleding: hoe verwijder je ze in 5 minuten zonder de wasmachine te gebruiken?

1

Vlekjes op je kleding? Geen probleem, hier lees je hoe je ze in een handomdraai verwijdert zonder de wasmachine te gebruiken.

vetvlek

Het komt vaak voor dat kleine delen van kleding of overhemden vetvlekken krijgen. Je toevlucht nemen tot de wasmachine alleen voor een kleine vlek zou zonde zijn, om nog maar te zwijgen over het wachten tot het droog is. Dus hoe kun je het probleem snel oplossen en machinewas vermijden?

Olievlekken op kleding

Het gebeurt vaak dat je door een kras of onoplettendheid een olievlek krijgt. Soms is de vlek heel klein, maar hij valt altijd heel erg op. Vaak blijft hij ondanks het wassen in de wasmachine ook zitten, wat het nog frustrerender maakt. <Olievlekken behoren tot de moeilijkste vlekken om uit textiel te verwijderen, vooral als je niet snel ingrijpt. Dus hoe kun je de kleinste olievlek verhelpen en misschien een machinewasbeurt vermijden? Er zijn talloze grootmoedersmiddeltjes die misschien niet iedereen kent en die erg handig zijn in het geval van vetvlekken.

Vetvlekken op kleding

Het eerste wat je moet doen is zeker zo snel mogelijk handelen. Het zal nuttig zijn om de overtollige olie te absorberen met absorberend keukenpapier, om schade aan de vezels van de stof te beperken.

Je kunt vervolgens in actie komen met verschillende ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn in de keuken of in de rest van het huis.

De ingrediënten tegen vetvlekken

Dit zijn allemaal remedies die afzonderlijk moeten worden gebruikt, dus kies er een en meng ze niet, en ze omvatten het gebruik van zout, citroensap, witte wijnazijn, zuiveringszout of maïszetmeel Laten we eens kijken hoe je elk van deze ingrediënten kunt gebruiken om vetvlekken te verhelpen.

Zout staat bekend om zijn absorberende eigenschappen. Doe gewoon fijn zout direct op de vlek en wacht ten minste 10 minuten. Daarna kun je het getroffen gebied een uur in water met afwasmiddel laten weken en daarna afspoelen.

Citroensap is ook erg handig als natuurlijke ontvetter. Neem gewoon een schijfje citroen en wrijf dit over het vettige gedeelte. Je kunt ook citroensap gebruiken, maar het resultaat zal iets langzamer zijn. Je moet het stuk dan in heet water laten weken om het citroensap van de stof te verwijderen.

citroen tegen vlekken

Azijn is net als citroen ook een geweldige ontvetter. Het is uitstekend voor het verwijderen van vlekken uit stoffen en oppervlakken, daarom wordt het vaak aanbevolen om het toe te voegen aan wasgoed. In het geval van vlekken kun je azijn direct op je wasgoed aanbrengen.