De hele keuken schoonmaken in 120 seconden met de 2-minuten-methode: nog nooit zo glanzend gehad

3

In een paar minuten je huis schoonmaken? Het is niet onmogelijk, met de twee-minuten-methode kun je een geweldig resultaat bereiken.

2-minuten-methode
Tegenwoordig is het heel moeilijk om je huis netjes en schoon te houden. Tussen werkafspraken, familie en verschillende verplichtingen door breng je steeds meer tijd buitenshuis door. Maar leven in een rommelige omgeving zorgt alleen maar voor meer stress.

Er is echter een heel handige methode om het huis heel snel op te ruimen en zo tijd en energie te besparen. Laten we eens kijken hoe je niet te veel tijd besteedt aan schoonmaken.

Het huis schoonmaken, de plekken waar ziektekiemen en bacteriën het meest op de loer liggen

Sommige kamers in huis zijn vatbaarder voor de verspreiding van bacteriën. Een slaapkamer zal nooit hetzelfde aantal kiemen en bacteriën hebben als bijvoorbeeld een badkamer.

Over de badkamer gesproken, een van de meest onvermoede vuilvangers zijn tandenborstelhouders. Ze bevinden zich vaak in de buurt van het toilet en als ze worden doorgespoeld, komen er vluchtige deeltjes in terecht die ziektekiemen en bacteriën bevatten. Een grondige schoonmaakbeurt met een goed ontsmettingsmiddel op basis van bleekmiddel na het verwijderen van tandenborstels is voldoende.

Een andere plek waar bacteriën graag feestvieren zijn keukensponzen, inclusief vaatdoekjes. Het lijkt misschien vreemd omdat ze altijd in contact komen met water en zeep, maar de theedoekspons is een van de vuilste voorwerpen in huis. Gelukkig zijn ze makkelijk schoon te maken, je hebt kokend water en azijn nodig en een paar minuten weken.

Zelfs deurgrepen en de schakelaars en knoppen van onze apparaten zijn niet zo schoon. Bedenk eens hoe vaak ze gedurende de dag worden aangeraakt en niet altijd met schone handen!

handvat-schoonmaken

Nogmaals, niets dat een goed ontsmettingsmiddel op alcoholbasis niet kan verhelpen. Er zijn ook handige ontsmettingsdoekjes op de markt die ook kunnen worden gebruikt om sleutels, mobiele telefoons en portemonnees te ontsmetten, die ook een niet te verwaarlozen reservoir van bacteriën zijn.

Hoe maak je het huis schoon in korte tijd: de twee-minuten-methode

Nu we de cruciale plekken om schoon te maken hebben geïdentificeerd, gaan we verder met de snelste manier om het huis schoon te maken zonder iets achter te laten. De methode die we voorstellen wordt de “tweeminutenmethode” genoemd, omdat de tijd bepaalt welke prioriteit moet worden gegeven aan het schoonmaken. Specifiek suggereert de methode dat als wat schoongemaakt of opgeruimd moet worden minder dan 2 minuten duurt, het helemaal niet uitgesteld moet worden.

Snel schoonmaken thuis

Een treffend voorbeeld is de afwas. Als je eenmaal klaar bent