Slappe armen en losse huid: 4 oefeningen om ze in een paar dagen te verstevigen

222332233 950x500 1

De huid van de armen is een van de meest vatbare voor zowel vetophoping als de zwaartekracht, met het klassieke slapte-effect of “huid die eraf valt”. Genetica en een zittende levensstijl zijn de belangrijkste oorzaken van dit onaangename verschijnsel.
Gelukkig is het mogelijk de armen te verstevigen, ze slanker te maken en de slapte te verminderen. Daarvoor moet je de juiste oefeningen doen en natuurlijk je levensstijl veranderen, te beginnen met je dieet.
Hieronder vindt u 4 oefeningen om je armen te versterken en slapheid tegen te gaan. Als je ze consequent doet, zijn de resultaten al na een paar dagen zichtbaar.

Armlift

Laat uw romp zakken, til uw arm op en open uw borst naar één kant. Keer dan terug naar de beginpositie en herhaal dezelfde beweging aan de andere kant. Doe 20 herhalingen, 10 met elke arm.

Open pompen

Ga op je buik liggen met je handpalmen en tenen op de grond en je ellebogen naar buiten. Laat vervolgens je lichaam zakken door het te ondersteunen met je armen en je buik samen te trekken.

Deze beweging versterkt niet alleen je armen en buik, maar ook je rug en schouders. Doe 4 sets van 10 herhalingen.

Gesloten pompen

Begin in dezelfde houding als bij de vorige oefening, op je buik en met je lichaamsgewicht op je armen en tenen. Deze keer moet je, in plaats van je ellebogen open te houden, ze sluiten en je handpalmen naar voren brengen.

Deze oefening versterkt je armen en core en is een betere optie voor mensen met brede schouders. Doe 4 sets van elk 10 reps.

Push-up met knieën op de grond

Deze oefening is minder zwaar dan de andere, maar net zo effectief. Ze bestaat uit het plaatsen van uw lichaamsgewicht op uw handpalmen en knieën op de grond, en het optillen van uw lichaam in normale push-ups.

Doe 4 sets van elk 20 reps. Probeer je armen en buikspieren strak te houden terwijl je push-ups doet.