Beschimmelde douchebak, hoe te verhelpen: giet dit gewoon

5

Een beschimmelde douchebak is de nachtmerrie van elke vrouw. Zelfs als we aan de badkamer denken, denken we onvermijdelijk aan alle opofferingen die we moeten maken om hem af en toe schoon te maken.

Plato-ducha

Helaas is deze inspanning niet genoeg, net zoals badafwasmiddel en een waterstraal niet genoeg zijn, vooral niet om schimmel te verwijderen.

Schimmel op de douchebak komt voor door de hoge concentratie vocht. Maar maak je geen zorgen, want er zijn een paar geweldige ingrediënten die we allemaal in huis hebben en die we om duizend redenen op veel verschillende manieren gebruiken, bereid om ook hier uitstekende resultaten te geven

Het eerste ingrediënt dat van pas komt bij het schoonmaken

Het eerste fundamentele ingrediënt is zuiveringszout, dat al sinds de oudheid door vrouwen wordt gebruikt. Om een beschimmelde douchebak schoon te maken, voeg je gewoon vier glazen water toe, één glas zuiveringszout en roer het mengsel langzaam tot het een crème wordt.

Breng het vervolgens aan op de douchebak en laat het minstens 10 minuten intrekken. Spoel het daarna af, en het is weer zo goed als nieuw. Om de hoeken van de douche schoon te maken kun je het mengsel direct op de vlekken aanbrengen, dan een spons met de ruwe kant nemen en zachtjes wrijven, en tot slot afspoelen. Tot slot afspoelen.

Een geweldig middel tegen vuil- en schimmelvlekken

Een ander effectief ingrediënt is azijn, datongelooflijke reinigende en ontvettende eigenschappen heeft.De witmakende werking wordt algemeen erkend, het wordt zelfs gebruikt om geelachtige kleren witter te maken, om vlekken te verwijderen en om zowel kleding als handdoeken of lakens te parfumeren.

Giet vervolgens half azijn en half water, goed schudden, meng de ingrediënten, spuit het mengsel op de douchebak concentreer je vooral op de vuilste plekken en laat het een paar minuten inwerken. Wrijf tot slot met een spons en spoel af.

Citroenzuur en citroen, hoe gebruik je ze beter

Een ander middel gebruikt citroenzuur, dat als een echte zegen wordt beschouwd. Meng 150 g citroenzuur met een liter water, giet het mengsel op de douchebak, dan op de vuile hoeken, laat het 2 minuten inwerken en wrijf met een niet-schurende spons, die het vuil zal verwijderen zonder het materiaal van de bak te beschadigen.

Dan is er nog citroen, dat een speciale ontvettende werking heeft, het is altijd beschouwd als de bondgenoot van hygiëne en reinheid. Het kan op twee verschillende manieren worden gebruikt: meng een half glas citroensap met 4 eetlepels zuiveringszout. Het resulterende mengsel is wonderbaarlijk en moet direct op de douchebak worden gewreven. Daarna gebruik je een tandenborstel om het vuil te verwijderen.

De tweede bestaat uit het sap van een citroen te filteren en het direct op een doek te gieten om de vuile plekken schoon te maken. Na het afvegen met de in citroensap gedrenkte doek, laat men de aangetaste plekken een uur inwerken en spoelt ze vervolgens af met een spons en veel water.

De tip