Rugvet: 7 gerichte oefeningen van 15 minuten per dag om het weg te werken in 3 weken

hyuuj 950x500 1

Lichaamsvet stapelt zich niet alleen op op de buik en de heupen, maar overal op het lichaam, ook op de rug. Als je rugvet hebt, is het belangrijk om je levensstijl te veranderen en gerichte oefeningen te doen.
Sommige mensen hebben bredere schouders dan anderen, wat verzwarend kan werken als je rugvet hebt. Daarom is er ook een genetische factor die elke methode meer of minder effectief maakt, afhankelijk van uw fysieke gesteldheid.
Als u rugvet wilt verliezen om af te slanken en uw figuur te verbeteren, dan zijn de volgende gerichte oefeningen zeker iets voor u. Besteed een paar minuten per dag om de gewenste resultaten in de kortst mogelijke tijd te bereiken.

Eerste oefening

Ga met rechte rug staan en spreid uw benen lichtjes. Hef uw armen boven uw hoofd en verstrengel uw vingers. Uw handen moeten enkele centimeters van uw hoofd verwijderd zijn en uw ellebogen gebogen.
Kantel je armen naar rechts, alsof je met je elleboog de ribben wilt aanraken, en doe vervolgens hetzelfde aan de linkerkant. Herhaal de beweging gedurende 1 minuut in een matig tot snel tempo.

Tweede oefening

Sta met rechte rug, hef uw armen op en strek ze omhoog, met uw vingers naar het plafond gericht. Duw uw armen naar achteren en creëer zo weerstand. Herhaal dit gedurende 1 minuut.

Derde oefening

Staande met rechte rug en benen op schouderbreedte van elkaar, strek je armen naar voren. Buig je ellebogen en breng ze op schouderhoogte. Herhaal dit gedurende 1 minuut.

Vierde oefening

Sta met je benen iets uit elkaar, buig je knieën en beweeg je romp iets naar voren. Plaats je armen aan weerszijden van je lichaam, handpalmen naar achteren gericht.
Duw je armen naar achteren, alsof je iets probeert te verplaatsen. Herhaal dit gedurende 1 minuut.

Vijfde oefening

Ga staan met je armen aan je zijden en breng ze op schouderhoogte. Buig je ellebogen en breng je onderarmen omhoog met je vingertoppen naar boven.
Breng je armen terug, waarbij je het werk van je schouderbladen voelt. Herhaal dit gedurende 1 minuut.

Zesde oefening

Ga op je buik op de grond liggen met je armen recht voor je uit. Buig je ellebogen en breng ze naar binnen, waarbij je je borst, hoofd en nek optilt. Herhaal dit gedurende 1 minuut.
Maak het circuit van oefeningen af en herhaal dit nog twee of drie keer. Vergeet niet deze gerichte oefeningen te combineren met een cardio routine.