Peterselie, het geheim om het onbeperkt te kweken zonder geld uit te geven

6

Ben je gek op peterselie en heb je een passie voor tuinieren? Hier is het geheim om het onbeperkt te kweken zonder geld uit te geven.

peterselie kweekgeheim
parsley is een van de planten die je het vaakst in een tuin aantreft, in een pot op het balkon of vaak cadeau krijgt van tuinliefhebbers. Het is niet alleen een uitstekend natuurlijk geneesmiddel, maar ook een smakelijke smaakmaker voor verfijnde fijnproevers die graag traditionele gerechten bereiden of experimenteren met recepten. Peterselie kan overal worden neergezet en stelt nooit teleur, dus het is goed om het geheim te kennen om het onbeperkt te vermenigvuldigen zonder ook maar één euro uit te geven. Het geheim van de tuinier is echte nieuwsgierigheid

Verse peterselie, hoe je het altijd bij de hand hebt

De heerlijke geur van verse peterselie is onmogelijk om niet van te houden en het te zoeken in elke Italiaanse keuken. Deze specerij, een van de must-haves van ons land, is ook te vinden in de gerechten van internationale keukens.

Niet iedereen weet dat het ook een rijke bron van welzijn is, omdat het vochtafdrijvend, ontstekingsremmend en spijsvertering bevorderend is. Het belangrijkste doel is om het te combineren met elk soort voedsel dat je thuis kunt vinden.

Peterselie in de keuken

Om altijd verse peterselie te krijgen, koop je gewoon een zaailing bij een professionele kweker, volg je zijn advies op en kweek je hem in de tuin of thuis. Je hebt geen groene vingers nodig, want dit type plant is heel gemakkelijk te kweken en gezond te houden (hij ziet er kwetsbaar uit, maar is eigenlijk heel winterhard).

Een peterselie hebben dieeindeloos groeit is mogelijk, zonder kosten en met slechts

Hoe peterselie vermenigvuldigen? Het geheim van de tuinier

Professionele kwekers en tuiniers onthullen hoe je peterselie kunt vermenigvuldigen, non-stop en zonder ook maar één euro uit te geven. Zoals we al hebben gezegd, heeft dit type plant geen speciale aandacht nodig, het belangrijkste is om een aantalkleine tips op te volgen, zoals:

  • Kies de juiste grond en zorg ervoor dat deze nooit vocht tekort komt. In feite is het voldoende om een licht, gedraineerd substraat te verkrijgen en het vervolgens te verrijken met humus;
  • Watering moet licht maar continu zijn, met ongeveer 2 of 3 watergiften per dag;
  • Parsley heeft 3 uur direct licht nodig voor zijn groei.

Omaltijd beschikbaar te zijn, vereist vermenigvuldiging een kleine operatie:

  • Krijg wat verse peterseliestengels van een vakman
  • Knip – met een nieuwe, gedesinfecteerde schaar
  • verse groene takjes peterselie
  • van de stengels
  • . de verse groene takjes

  • Plaats ze in een pot die vooraf gevuld is met heet, niet-gechloreerd water
Peterselie in de pot