Laurierbladeren in de koelkast en andere tips om van de wonderen van deze plant te genieten

tttygg 950x500 1

De laurier is een van de meest gebruikte en gewaardeerde aromatische planten, vooral in de keuken. Hij heeft groene, geurige bladeren die ook geassocieerd worden met zuiverende eigenschappen en in staat zijn geluk en positieve energie aan te trekken.

Maar deze prachtige plant is ook nuttig in vele huishoudelijke taken, vooral die welke verband houden met het neutraliseren van onaangename geuren in verschillende kamers van het huis.

Het frisse en zeer aangename aroma van laurierbladeren wordt gebruikt bij de bereiding van schoonmaakmiddelen, maar ook in cosmetica.

Laurierbladeren kunnen onder andere ook onaangename geuren neutraliseren, en onze grootmoeders wisten dat. Onze grootmoeders legden laurierbladeren in de koelkast om geuren te neutraliseren.

Slechte geuren in de koelkast zijn een veel voorkomend probleem en de oorzaken kunnen uiteenlopend zijn. Het wordt meestal veroorzaakt door sterk ruikende levensmiddelen, zoals kaas en vis, die, als ze niet goed worden bewaard, een onaangename geur in de koelkast kunnen verspreiden.

Een andere veel voorkomende oorzaak van onaangename geuren in de koelkast is wanneer we voedsel langer dan een dag in de koelkast laten ontdooien. Of misschien wanneer we niet letten op de aanwezigheid van verlopen of bedorven voedsel.

Naast voorzichtiger zijn, kunt u gebruik maken van de ontgeurende eigenschappen van laurierbladeren om slechte geuren te elimineren.

De toepassing van de methode is heel eenvoudig, net als onze grootmoeders deden, we leggen laurierbladeren in verschillende hoeken van de koelkast en laten ze daar een paar dagen liggen.

Je kunt de effectiviteit van de bladeren ook verbeteren door ze in een bak met zuiveringszout te leggen.

Andere toepassingen van laurierbladeren thuis

Het gebruik van laurierbladeren om nare geurtjes uit de koelkast te verwijderen is zeer krachtig, maar daar houdt het potentieel van deze plant niet op.

Andere meer gebruikelijke toepassingen van laurierbladeren staan hieronder vermeld.

  • Geurende Infusie: uitstekend voor het begeuren van elke kamer in huis. Kook 3-4 laurierbladeren in een beetje water en laat de stoom zich over alle kamers verspreiden.
  • Zakje voor kasten en laden: neem een stoffen zakje en vul het met laurierbladeren en leg het in de kasten en laden. Dit is een uitstekend middel tegen nare geurtjes.
  • Stofzuiger: om het hele huis te begeuren, breek je een paar laurierbladeren en doe je ze in de stofzuigerzak, waarna je het apparaat normaal gebruikt.
  • Kleuren van kleren herstellen: maak een aftreksel van laurierbladeren, giet het in een bak met warm water en dompel de gekleurde kleren erin. Laat ze enkele uren weken: u zult zien hoe de kleuren levendiger worden.

Nu u deze alternatieve toepassingen van laurierbladeren kent, wacht dan niet langer en breng ze in praktijk om te genieten van de mogelijkheden van deze heerlijke aromatische plant.

Vond je het artikel over deze tip om laurierbladeren in de koelkast te leggen interessant? Deel het alsjeblieft!